2022-11-29
坐低后经理立即拎热毛巾比我地抹手,湿毛巾服务系日本人特有的诚信待客的服务方式。以前去酒楼吃饭先有,近年系香港已几近绝迹,想不到会系呢到重现。炭烧鳕鱼干佐酒小食,鳕鱼干好香脆。吉列明太子鸡翼外皮薄薄一层酥脆颗粒,咬落非常清脆,鸡肉非常嫩滑,同明太子混埋一齐食十分香口!季节刺身盛合(深海池鱼、蜜柑鲷、帆立贝、牡丹虾、拖罗)唔需要放冰,亦唔需要点任何酱油,都食到刺身既原味、鲜味,呢个盛合做到了👍🏼最impressed到我地系蜜柑鲷,师傅介绍系以蜜柑养殖既鲷鱼,入口蜜柑香味非常浓烈,很鲜!我地望见师傅十分用心细心制作,虾肠挑得十分干净,虾头都洗得十分干净,整盒刺身盛合十分高质!日本生蚝、三文鱼籽、帆立贝、柚子酸汁生蚝非常肥美同鲜甜,味道清淡唔腥;三文鱼籽系自家腌制,非常新鲜亦唔咸;帆立贝切条食落好嫩滑,每样都吸哂柚子酸汁既味道,酸酸甜甜好清新!宫崎A4和牛寿司和牛有用火枪烧过,油脂满满,食落入口即溶,寿司饭都有特别调味过。吞拿鱼下颚望住师傅制作、控制火候,烧出黎既吞拿鱼下颚外脆内嫩,入面既吞拿鱼肉仍保持有水份,肉质非常嫩滑,完全唔需要点酱汁都够入味!汗烧冲绳阿古猪蹄阿古猪满满胶原蛋白既猪蹄,口
炭烧鳕鱼干
佐酒小食,鳕鱼干好香脆。
吉列明太子鸡翼
季节刺身盛合
(深海池鱼、蜜柑鲷、帆立贝、牡丹虾、拖罗)
日本生蚝、三文鱼籽、帆立贝、柚子酸汁
宫崎A4和牛寿司
吞拿鱼下颚
汗烧冲绳阿古猪蹄
阿古猪满满胶原蛋白既猪蹄,口感非常软糯滑嫩,亦烧得好香!不愧被友人誉为猪中和牛!
五卵卡邦尼
(明太子、海胆、乌鱼子、温泉蛋、三文鱼子)
好特别既卡邦尼乌冬,明太子忌廉酱打得非常滑同creamy,稠密香浓;海胆鲜甜;乌鱼子香脆;三文鱼子爽口;乌冬煮得非常滑,每条都挂哂酱汁,好食过西式卡邦尼呀!
我地有叫一set清酒试试,一次过尝试四种口感:爽、薰、醇、熟,好特别既体验,我个人比较钟意爽口,老公比较钟意熟口。
全店只有两位经理招呼客人,但绝不抬慢,还会介绍食物,临走还帮我们按䢂。师傅亦非常有礼,我地有幸坐吧台可以亲眼目睹师傅烹调,熟食两位师傅合作无间,即使闲时交谈也不会大声影响食客。另一位专准备刺身的师傅十份用心,最后还向我地推介抹茶雪糕作甜品,可惜我地太饱了下次再来试吧!o(^▽^)