2023-07-03
收工经过金马伦道发现有一间新开的高级居酒屋,门外见到环境好似唔错,而且我又好钟意试新餐厅,所以同同事入去小酌一杯,顺便放松下心情。餐厅风格有种江户时代既感觉,以木系装修为主调,摆满日式摆设,有种置身日本既感觉。餐厅主打真·炭火烧烤,高质和牛及日本年度最优秀生蚝「日本一」,食材系由丰洲市场直送,好有惊喜!我地点左两款串烧,厨师系即点即烧,用炭火烧果然唔同啲,更有焦香味,烧到外脆内嫩,保留左肉汁👍🏻👍🏻餐厅有好多款唔同清酒可以点,我地拣咗两款唔同既日本纯米大吟酿,日本「军令」及「一滴入魂」,入喉有绵柔感,同时带微微辛口,非常适合配搭串烧享用。餐厅气氛好好,店员会主动过黎同客人倾计,我地都尽兴而归,估唔到尖沙咀都有咁高质既餐厅,推荐大家黎试下。值得一提,预先系OpenRice订座可以有七折优惠,饮多几杯都唔肉痛😚😚