2022-07-06 48 浏览
尖沙咀美食多就系人都知,今日同朋友喺海港城行完街之后,系附近我揾到呢间隐蔽嘅居酒屋。地方虽然唔大但系就非常干净,枱与枱之间都有幕做间隔,私隐度高。我哋两个人我叫咗大约10串串烧,一款芥辣八爪鱼小食,香葱吞拿鱼鱼腩卷,三文鱼亲子手卷,蒜香铁板鱿鱼,两杯嘢饮。串烧系即叫直少嘅所以都需要等五至10分钟。我哋叫咗蜜糖鸡翼,鸡皮烧到脆脆的,而且蜜糖又唔会整到个皮淋晒。鸡髀菇就非常Juice,唔会烧到好干柴。至于猪大肠同韭菜豚肉卷,就正正常常,上面有落孜然粉。有一款我觉得好值得推介嘅就系,香辣松阪猪,辣粉完全唔会佢个猪嘅肉汁,而且辣得来好过瘾香葱吞拿鱼鱼腩卷,吞拿鱼鱼腩唔单止喺上面有㗎,原来卷物入边都系满满嘅吞拿鱼鱼腩,再加上葱香,而且细细旧,好易令人食完一旧有一嚿🙈三文鱼亲子手卷,肥美嘅三文鱼,再加上有咬口嘅三文鱼子,店员亦都好细心提醒叫我哋尽快食呢个手卷,我唔系紫菜淋左就唔好食。蒜香铁板鱿鱼,上枱就已经闻到好香嘅蒜香味,热辣辣,好适合作为一个送酒小食。另外我哋仲叫咗两杯梳打,会系提子梳打另外一杯就白土梳打。喂呢个晚餐或想完美嘅。

2022-07-04