2023-12-02 5 浏览
朋友带我去呢间居酒屋d野食好精致,几特别,特地叫咗以下几款试吓极上刺身四点礼分别有拖罗,入口即溶,d油脂充满晒成个口油金鱼,非常新鲜,鱼味浓郁牡丹虾,非常贴心已经剥咗壳,虾肉劲弹牙爽口帆立贝,劲厚切,好鲜甜吞云吐雾,原来系烟熏芝士拼炸鱼皮,个卖相已经好吸睛,d烟熏香气已经注满晒喺个盖入面,一开盖d烟熏已经涌出黎,好香苹果木香味,d芝士都有烟熏过,食落好香劲浓芝士味,配埋炸紫菜一齐食,劲正。日出,原来系蕃茄沙律,原个番茄,打开入面原来入面仲有啫喱,好有创意,食落好清新清酒煮蚬,d蚬肉粒粒胀卜卜,好鲜甜,个汤好鲜味,好浓郁嘅蚬味同清酒味。汁烧太刀鱼,鱼肉吸收晒d烧汁,几好味。烧蕃薯,烧到个皮有焦香味,好香甜。极上盐烧牛舌,个牛舌系劲厚切,食落好爽口,个唔感好正。烧黑豚腩肉,烧到外面脆卜卜,入面d肉仲好嫩,唔错。烧鸡翼,个皮烧到劲脆,d鸡肉仲好juicy。烧粟米,佢地用个甜甜地嘅汁烧,可以带出粟米香甜嘅感觉。烧自家制免治鸡肉捧,食落除咗有鸡肉,仲有鸡软骨嘅喺入面,口感好得意,配埋生鸡蛋同秘制酱油,好夹好好食。

极上刺身四点礼分别有
拖罗,入口即溶,d油脂充满晒成个口
油金鱼,非常新鲜,鱼味浓郁
牡丹虾,非常贴心已经剥咗壳,虾肉劲弹牙爽口
帆立贝,劲厚切,好鲜甜

汁烧太刀鱼,鱼肉吸收晒d烧汁,几好味。

烧蕃薯,烧到个皮有焦香味,好香甜。
极上盐烧牛舌,个牛舌系劲厚切,食落好爽口,个唔感好正。
烧黑豚腩肉,烧到外面脆卜卜,入面d肉仲好嫩,唔错。
烧鸡翼,个皮烧到劲脆,d鸡肉仲好juicy。

烧粟米,佢地用个甜甜地嘅汁烧,可以带出粟米香甜嘅感觉。