2024-05-29 2564 浏览
九龙湾Mega Box其实有好多餐厅食肆,以前喺𠮶度返工会去,而家就少咗。𠮶日睇到一个居港日本人网路红人介绍呢间餐厅,一于今日放工专程去试吓。谂住想食串烧,点知发觉有个一人套餐$498好似好抵食,包沙律、刺身、扬物、烧物、海胆饭、面豉汤仲有甜品,第二份半价,于是我哋两个就决定一试。先嚟系牛油果三文鱼腩沙律,肥美三文鱼切成大大粒,加埋新鲜牛油果放落个充满醋汁嘅沙律菜捞匀,真系好醒胃!再上就系刺身,一片肥大肉厚拖罗、一片三文鱼腩、一片爽脆剑鱼,加埋新鲜牡丹虾,鲜味爆灯呀!然后茶碗蒸、面豉汤、烧物、扬物陆续上场,全部都正常发挥。最后轮到海胆鲽鱼群边三文鱼子饭出场,但我哋其实已经好饱,但贯彻唔浪费食物的原则,全部食晒!仲有甜品忌廉泡芙作结,真系好满足!!餐厅地方静静地,食物有质素,希望有多啲人帮衬啦!我哋已经决定下次去食串烧喇!

2024-05-29
  • 刺身