2024-07-29 72 浏览
店名: 礼地址: 太子花园街213号地舖太子站 B2 出口,行3分钟环境: 4.5/5价钱: 4/5味道: 4.5/5今晚放工又挂住日本野🎌,所以就黎到位于太子既特色居酒屋「礼」🏮!细心睇个礼字其实包含左sake🍶同yakitori🔥,一睇就知系主打手作串烧🍢!串烧即叫即烧,慢工出细货😉!餐厅环境都好舒服,以不同的清酒樽装饰墙身🍾,营造日系柔和既气氛💡!推介大家约埋三五知己一齐过来消闲饭聚👭~紫菜芥末八爪鱼 ❤❤❤❤$58八爪鱼口感滑溜弹牙🐙,伴匀唔太攻鼻既芥末🙅🏻‍♀,味道调配得恰到好处,用紫菜包住食更有层次感🥢~前菜渍物三点盛 ❤❤❤❤$88三点盛包括清新又酸甜既柚子萝卜🍊🥕、开胃既牛蒡酱油渍🍶同微辣既元气蒜头渍🧄!作为开胃前菜,我个人最中意牛蒡既口感🤤~松露半熟牛肉他他 ❤❤❤❤❤$118半熟牛肉肉质鲜嫩🥩、份量足,配埋香浓松露酱汁🍄同新鲜沙律菜🥗,非常开胃👍🏻!高汤玉子烧 ❤❤❤❤❤$78以清甜既高汤同玉子所制成既玉子烧🥚,多层得黎做到绵密柔软,配以萝卜蓉食🥕,口感更胜一筹😳~唐扬炸鸡 ❤❤❤❤$78大大件炸鸡🍗,鸡肉外脆内嫩又够味😋,重点系炸粉薄,沾蛋黄酱食味道更丰富🤤~仲有
店名: 礼

前菜渍物三点盛 ❤❤❤❤

松露半熟牛肉他他 ❤❤❤❤❤

高汤玉子烧 ❤❤❤❤❤

唐扬炸鸡 ❤❤❤❤
大大件炸鸡🍗,鸡肉外脆内嫩又够味😋,重点系炸粉薄,沾蛋黄酱食味道更丰富🤤~仲有沙律菜平衡返健康感觉🤩

黑松露鹅肝多士 ❤❤❤❤❤
黑松露既香气冇喧宾夺主,仲突显到鹅肝浓郁既口感,加上质地松软脆口既多士,好正😋!

烟腩肉秋葵串 ❤❤❤❤❤
小清新组合,烟熏猪腩肉包里住清爽滑溜既秋葵🐷,有特色得黎仲可以减腻😳~

酱汁烧䐁肉串 ❤❤❤❤❤
选用肥瘦适中既䐁肉🐷,口感丰富,加埋特制酱汁格外惹味🤤~

鹿儿岛一口牛 ❤❤❤❤❤
一口牛鲜嫩多汁🐂,烧得啱啱好唔会韧🙅🏻‍♀!

鸡颈肉 ❤❤❤❤❤
特别推荐鸡颈肉🐔,居酒屋唔太常见!肉质嫩滑得黎一样入味,加埋柠檬汁🍋,味道更有层次🤤!

鸡软骨 ❤❤❤❤❤
$32/1
鸡软骨爱好者点都要两串起✌🏻!鸡软骨唔会烧到好干身🙅🏻‍♀,简单盐烧至金黄色,再加埋柠檬汁🍋已经好好食😋,有嚼劲同爽脆感😋~作为下酒菜就再合适不过了🤩~

月见酱唐扬饭团 ❤❤❤❤❤
以月见酱汁🍶炸到外层似饭焦既饭团🍙~脆身既饭团配搭浓郁既蛋黄🍳,令口感与味道有多重享受😳!