2024-09-03 430 浏览
之前已经试过铜锣湾既申子居酒屋,野食好有质素,今次带个朋友黎旺角黑布街既分店再试下。😆😆申子既装修都系以幽暗同深木色为主,主要行型格路线。情侣黎或者一班朋友黎都好适合。🥰🥰首先黎既系深海池鱼刺身,鱼肉虽然比较薄身,但胜在够新鲜,而且口感非常爽口,鱼肉结实弹牙,非常口错。😄😄接住黎既系申子好出名既盐烧牛舌芯。今次再食仍然保封水准,牛舌好厚身,口感柔软,而且油脂感丰富,简单以盐黎调味已经足够。主食仲有蓬松玉子,表面有大量既葱同埋日式大阪烧酱。玉子口感好滑溜,一切开已经有大量蛋汁流出黎,而且蛋味浓郁带少许奶香。🥰🥰最后黎既系油扬腐皮乌冬同埋巨大虾球。前者汤底清淡,唔会油腻,而且乌冬弹牙爽口,加上腐皮带少许甜味,好啱我口味。而后者一上枱果阵,我地都吓咗一跳,真系好大粒,入面有大量既虾粒,而且虾胶都好弹牙,外皮又炸得非常香脆,口感层次分明,好值得一试。😋😋