2024-09-04
-Bookmark 左呢间居酒屋🏮好耐!如果前一个礼拜先book 就会得番啲18:00/20:00 时间🙈 试过walk in 都冇位,所以要早啲book 先得😛一开头系睇到啲社交平台 post 见到𠮶carbonara 乌冬($98) 好吸引,结果系还好,酱汁几浓稠,乌冬好滑好挂汁,仲有只流心蛋几正😙不过味道上比起望落去唔算好浓郁丰富🧐 最出色嘅我觉得系刺身拼盘 ($380),有7种刺身全部都好新鲜同鲜甜,而且偏厚切好满足☺️ 就算系一啲少食到嘅刺身品种都好味🥰 另一样必食系海胆汁烧蚝🦪 ($118),一黎到系用铁板上热辣辣🔥 4只蚝都超大只肥美,面系煎过即使𣺉左汁都仲食到脆口😋 海胆汁系甜甜哋不过食到第二旧就有啲过咸🫣但都系超水准嘅!盐烧牛舌👅 ($78) 就属于正常水准,有部分会有啲过熟,调味都可以多番少少🤫 串烧拼盘 ($180) 系有6串,其中一串系免治鸡肉串,其他就由厨师发板,最好味系烟肉车厘茄𠮶串,车厘茄烧到冧身好甜好juicy😚 但系其他嘅就都一般,调味偏淡🙉 本身以为串烧系呢间嘅主打之一就有啲失望喇🥲虽然唔系每样野都好好食,但系呢度气氛唔错,而且咁岩依家🍻啤酒买一送一(
虽然唔系每样野都好好食,但系呢度气氛唔错,而且咁岩依家🍻啤酒买一送一($58 400ml x2) 好抵岩哂送串烧小食😉
📍Akoya
尖沙咀宝勒巷10号3楼