2023-06-03
我之前已经光顾过几次i kitchen呢间西餐厅,因为近放工,而且服务同埋食物质素一如既往咁好,于是再约朋友来食晚餐。首先是甘笋忌廉汤,甘笋好清甜,同忌廉嘅香好夹,配上手指饼一齐食唔错,之后到洋甘菊茶,茶壶很精美,还配上几块曲奇送茶,洋甘菊茶很香,曲奇的味道都不错,之后到黑松露芝士焗蚝,焗蚝鲜甜大只,配上芝士同埋好香浓嘅松露酱劲正,之后到带子红甜椒意大利饭,意大利饭嘅酱汁超香浓,除了海鲜味还有一些甜椒的清甜味,意大利饭软硬适中,而且吸收晒酱汁嘅精华,带子鲜甜肉厚,配意大利饭很夹,最后是黑豚猪肉眼,这个伴碟很精致,有点像一幅画,这个黑豚肉厚身而且充满油脂香,配埋一啲黑醋酱汁同埋一啲伴碟嘅酱汁,味道好清新好夹。这间餐厅环境清静,服务态度同食物质素都好好,啱晒情侣约会或者三五知己聊天👍🏻