Homeland📍大埔东昌街2号地舖/荃湾大坝街4-30号荃湾广场B1楼B109-B110号舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋环境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服务:😏😏😏😏😏😏😏-Homeland 采用工业艺术风为主题,舖外同舖内都挂有色彩缤纷嘅霓虹灯🔅,仲拥有一系列嘅特色油画🖼️环境宽敞舒适,绝对系朋友聚餐同打卡之选😍-我哋order咗PiPi Pizza 套餐🍕(💰$388/2位),包手工pizza、餐汤配蒜蓉包、特色沙律同主食😍同两杯特饮🥤1️⃣墨西哥鸡肉芝士馅饼🥙嫩滑嘅碎鸡肉,配搭爽脆嘅辣椒🌶️、洋葱🧅、青椒🫑等等,加上熔岩般奶香味浓郁嘅芝士🧀,多重丰富嘅味觉同口感,超级好食😋2️⃣是日厨师精选餐汤:蕃茄浓汤🍅+蒜蓉包🥖汤品酸甜浓稠,蒜蓉包散发出浓郁嘅蒜香同香草嘅芬芳,酥脆香气四溢,两者简直系perfect match 😋3️⃣温泉蛋素烟肉凯撒沙律🥗流心蛋黄、植物性烟肉带淡淡嘅烟熏味、仲有粒粒口感酥脆嘅面包丁,凯撒酱浓郁,酸酸甜甜非常开胃🤤4️⃣卡邦尼意粉🍝由奶油同Parmesan Cheese 等酱汁调配恰好,烟熏烟肉🥓脆口咸香,每段面条都被酱汁包裹住,浓而不腻👍5️⃣海盐抹茶奶盖 💰29跟餐价奶盖口感浓厚、偏甜,
Homeland

2️⃣是日厨师精选餐汤:蕃茄浓汤🍅+蒜蓉包🥖

3️⃣温泉蛋素烟肉凯撒沙律🥗

4️⃣卡邦尼意粉🍝

5️⃣海盐抹茶奶盖 💰29跟餐价
奶盖口感浓厚、偏甜,咸香味唔太明显,抹茶牛奶具有奶香同茶香、香甜。如果海盐味可以出返啲就更好🫣

6️⃣蜜桃肉奶盖🍑 💰24 跟餐价
食到满满嘅蜜桃肉粒粒,好有满足感,奶盖同海盐奶盖一样系甜个种奶盖🤔,个人觉得咸奶盖会同甜嘅茶/果汁/奶更加夹👍

成餐饭埋单连服务费共💰485。呢间餐厅嘅装修同菜式都非常用心别致,适合钟意食好西同想打卡嘅你!宜家除咗大埔之外,荃湾都有分店,经过不妨一试!

————————————
#香港美食 #美食推荐 #美食日记 #土瓜湾 #大埔美食推介#大埔墟美食推介 #太和美食推介 #荃湾美食推介 #打卡 #打卡餐厅 #九龙城 #大埔好去处 #太和好去处#大埔墟好去处 #tsuenwan #tsuenwanfood#taipo #taipofood #taipomarket #taipomarketfood #hongkongfood #hongkongfoodie 大埔美食 #太和美食 #大埔墟美食 #大埔墟推荐美食 #荃湾推荐美食 #荃湾美食 #homeland
2024-01-05
$242.5 (晚餐)
  • 卡邦尼意粉
  • 墨西哥鸡肉芝士馅饼