2022-11-19
新蒲岗一向好多隐世美食,今次亦都无意中发现到一间性价比高又平价既韩国烧烤餐厅!佢位于新蒲岗Mikiki 商场入边,我哋去到门口嘅时候系平日嘅晚市时间,已经有唔少人排队,深信好受附近居民嘅欢迎🤓 每人座位前面都有个自己嘅韩式烧烤炉,就算自己一个嚟食韩烧都唔怕尴尬! 套餐有好多唔同款式选择,主要分咗猪肉鸡肉同埋牛类,价钱就由$39起去到$190不等,特别提一提喺佢仲有生酮韩烧套餐,减紧肥嘅朋友仔都唔怕,我哋亦都叫咗一份试一试!黑毛猪五花生酮套餐系韩式菜包黑毛猪五花,呢个套餐就冇白饭供应,但系有一盘好新鲜嘅生菜包,可以包住五花肉食! 我地将五花肉烧到将啲油脂迫晒出嚟,令到个皮带点香脆,再加埋蒜蓉、生菜、韩式辣椒酱一齐食,口感十足😽北海道黑毛和牛呢个套餐分别有两个唔同部位既和牛,包括牛肩胛同肉眼盖,黑毛和牛入口带有油脂感同牛香🤩 套餐再特别配埋黑松露蛋浆,点埋蛋浆牛质地更加滑口牛横膈膜配牛脷及嫩鸡肉套餐有三款肉共有250g,牛横膈膜肉质有牛味,牛舌爽口,再配埋前菜、汤同埋白饭,性价比好高👍🏻新开张优惠叫饮品仲有七折😇食完呢度仲有甜品order,有韩式冰同窝夫选择,我哋叫咗两份窝夫,佢系牛角包质
黑毛猪五花
北海道黑毛和牛
牛横膈膜配牛脷及嫩鸡肉
新开张优惠叫饮品仲有七折😇食完呢度仲有甜品order,有韩式冰同窝夫选择,我哋叫咗两份窝夫,佢系牛角包质地嘅窝夫,口感松脆,为成餐韩烧画上完美句号!