2019-10-16
听朋友介绍 apm附近(巧明街) 工厦开咗间高质有特色嘅西餐厅。 喜爱周围搜寻好野食既我哋 ,收工一于过嚟试!呢度 灯光较暗 ,环境优雅,高格调 , 倾计谈心相当不错!落单时问起侍应, 佢地讲呢度原来都可以包场或者搞私人聚会 , 咁下次有private party 都可以考虑呢度!睇下餐牌原来今日星期一,有promotion Happy Monday / Wednesday 18:00后Main Course 买一送一, 真心扺!点餐后随即奉上黑糖包 跟牛油,黑糖包既松软又好味set dinner跟餐有忌廉汤,头盘沙律同主食忌廉汤味道浓郁 ,味道比一般嘅忌廉汤香, 好回味。沙律系 Parma ham杨桃沙律 蔬菜新鲜, Parma Ham 好好食, 跟埋甜甜的杨桃和橄榄油醋汁 ,健康又好食头盘系魔鬼虾球牛油果酱脆多士, 虾球酥脆,个多士真系好脆 ,出奇地好食!主食叫咗火山石烧澳洲m6和牛 ($328)一上枱已经有惊喜 , 肉质优质,好有牛味。跟埋特色爆谷川香烧汁 ,好正! 配菜系Brussel sprout 同 red/ green pepper 食 ,好清新嘅感觉。朋友叫咗大阪味噌
呢度 灯光较暗 ,环境优雅,高格调 , 倾计谈心相当不错!
点餐后随即奉上黑糖包 跟牛油,黑糖包既松软又好味
set dinner跟餐有忌廉汤,头盘沙律同主食
忌廉汤味道浓郁 ,味道比一般嘅忌廉汤香, 好回味。
沙律系 Parma ham杨桃沙律
主食叫咗火山石烧澳洲m6和牛 ($328)
朋友叫咗大阪味噌烧智利银雪鱼$288
set dinner亦跟沙律菜 ,忌廉汤,头盘及主菜。
银雪鱼肉质好滑,上面又有木鱼丝衬托,加上 浓沃嘅烧汁, 口感真系一流 条鱼烧得好香 ,值得推荐
饮品袋叫咗杯Green tea latte
好喜欢喝green tea latte.淡淡嘅绿茶香同埋奶香,唔会太甜, 啱晒我口味。
甜品有芝士蛋糕, 浓沃嘅芝士口感,令呢一餐划上完满嘅句号 。
呢度嘅格调非常适合男女拍拖,好浪漫 ,气氛好 ,简直系平价fine dining , 拍拖首选 朋友就嚟生日,一定要过嚟呢度庆祝!