2018-10-10
早几个月去过印度,不单对佢地嘅艺术美学深深吸引,仲对佢哋嘅咖哩留咗深刻印象。朋友对咖哩有情意结😂😂😂另外几个又未试过去重庆,一于带佢地去试下啦。其实之前都有试过第二间重庆人气咖哩餐厅,我觉得不过不失,好普通下。所以今次听公司食家同事试下呢间新德里。同平时一样,去到重庆门外已经好多餐厅员工向你招手😂😂😂,揾啱新德里啲伙记,佢就会带你去搭电梯😂😂,出电梯后见门口有少少旧,一入去哗!同人气餐厅差好远,靓好多!有少少宫廷feel,可能时间尚早唔系好多人,但入面全部都系外国游客。冷气好够,清洁整齐👍我地小食叫咗咖哩羊肉角,唔觉有辣羊肉好香炸得好脆唔会好多油,洋葱圈都系炸得好好同非常大碟,系精选嘅小食👍。另外仲叫咗烧烤五香鸡件,呢个好好食,有烧烤味,鸡肉唔嚡,小小香料味👍,饮品我叫咗芒果乳酪,觉得似苹果芒嘅味道,甜酸度啱啱好,又可以解辣。主菜就梗系咖哩啦,叫咗玛莎拉鸡,味道好正宗同印度食有8成似,鸡肉嫩滑👍,新德里烩羊肉,小小辣,个汁好好味,都系有少少似咖哩味,净食汁都可以😂😂,腰果汁烩鱼,其实都系有少少咖哩味,不过颜色浅啲,有Creamy 感觉,鱼肉肉质都几实,唔会系雪到梅𠮶种,👍。其实全晚最好
肉嫩滑👍,新德里烩羊肉,小小辣,个汁好好味,都系有少少似咖哩味,净食汁都可以😂😂,腰果汁烩鱼,其实都系有少少咖哩味,不过颜色浅啲,有Creamy 感觉,鱼肉肉质都几实,唔会系雪到梅𠮶种,👍。其实全晚最好食嘅系芝士烤饼!叫咗两份😋😋,另外一份蒜蓉,一份牛油,一件洋葱,每人一份真系好大食😂😂,但真系好好食
朋友已经约咗同事再嚟食🤣👍