2023-06-20 493 浏览
Duck哥🦆今日约咗个friend聚旧,佢提意系佢公司附近揾间餐厅聚餐,佢一向知我为食🤣,于是推介中海日升中心里面嘅“February”,话𠮶度除咗美酒🍻仲有佳肴🍽,包我满意咁话,听佢咁讲我当然要去试下😆。店内灯光柔和,设有一个长形吧枱🥂,加上四周放咗好多酒樽🍾作为装饰,好有酒吧氛围。另设有梳化🛋、高枱高櫈🪑或一般枱櫈,可供选择,令客人坐得更舒适自在。我地去𠮶日系平日,夜晚7点🕖到已经8️⃣成满,我地只能坐高枱高櫈🪑(不过问心,一样坐好舒服🥰),如果大家想坐心仪位置,最好一早订定枱🤗。餐牌📔选择唔算太多,但饮品方面选择就唔少,可能是酒吧关系,酒精饮品📘选择就好多。香煎鹅肝多士(2️⃣件) $108鹅肝表面煎得焦香,口感柔润,油脂香肝味浓,加埋香脆嘅多士,无懈可击😍。香煎珍宝带子(3️⃣粒) $128带子大大粒,表面煎得香口🥰,肉质软嫩湿润,味道鲜甜😋,配上自家调配酱汁,令味道更丰富😍。慢煮机烧鲍鱼(4只) $118是一道冷盘,饱鱼质感软腍🥰,腌得入味又带酒香,非常好食😋。浓虾汤 $88虾汤🍲虾味🦐香浓,蟹肉🦀又甜份量又多,十分好饮😋。美国顶级牛小排8安士 $328小牛排🐂外层煎得干身焦香,

香煎鹅肝多士(2️⃣件) $108

香煎珍宝带子(3️⃣粒) $128

慢煮机烧鲍鱼(4只) $118
是一道冷盘,饱鱼质感软腍🥰,腌得入味又带酒香,非常好食😋。

浓虾汤 $88
虾汤🍲虾味🦐香浓,蟹肉🦀又甜份量又多,十分好饮😋。

美国顶级牛小排8安士 $328
小牛排🐂外层煎得干身焦香,令内层肉汁及油脂封住🥰,熟成度都掌握得好好👍,做到7️⃣成熟嘅效果。牛排肉味香油脂味浓,每食一口都非常满足😍。

西京烧比目鱼 $188
比目鱼🐟厚身大件,鱼皮处理上不讲求焦脆,返而令整体质感更幼滑细嫩🥰,调味刚好令鱼味更香😋。

以上两道主菜都会附送一个自家制嘅‘’南瓜🎃紫薯🥔忌廉批‘’,好好味,大家一定要试下😍。

巴马火腿薄饼 $168
薄饼🍕饼底非常薄脆,配上咸香嘅巴马火腿🥓,基本上就系一个无敌嘅组合😋,又一推荐菜式😍。

法式焦糖炖蛋 $58
面层焦糖烧得香脆,蛋幼滑蛋🥚味香浓,好好食😋。

Shooter x12/set $368
正常分别系B52、B53、Crazy Girl、Crazy Boy 各X3️⃣ shot,但讲个秘密俾大家知,其实大家可以叫老板Tony帮大家自行调酒㗎🤭,好似Duck哥咁,今日就叫Tony帮我嚟过‘’厨师发办‘’😂。

Tony知Duck哥饮得和钟意咖啡☕️,除咗帮我整咗shot B54外,仲调咗一个咖啡☕️+ 奶🥛 + Vodka 🍸+ Whisky🥃;至于朋友就想要啲易入口嘅,所以Tony就特制咗Tequila Rose🌷+ 士多啤梨🍓 + 香蕉 🍌+ 蜜瓜🍈+ Rum🥃,最后一炋就系蓝柑橘酒 + Rum🥃。讲真,3️⃣杯自家调制嘅Shot🥃真系无得顶,各有特色,各有千秋,Duck哥就觉得坚正,大家唔信可以嚟试下😋。

Stella Artois $88
最后Crazy嘅Duck哥再整多杯Stella🍺.....

总括而言,食物高质素,可惜今次已经好饱,试唔到佢地嘅招牌菜‘’德国火焰咸猪手‘’🔥,我见差唔多枱枱都叫,下次一定要试下;另外,酒水种类又多,又有厉害嘅调酒师(老板😂)驻场,店员🙍‍♀️服务勤快;而且营业时间到凌晨02:30!有可能更夜🫢,🔟点后有得点歌唱K🎤!更有包场服务,真心无论想聚餐、饮嘢或者聚会都绝对适合。

后记:餐厅而家做紧好多优惠👇
🌟6月份优惠 1700-2100 晚市餐牌单点7️⃣折优惠,但要求4️⃣人或以上同行及提前booking!
🌟星期2️⃣/4️⃣/6️⃣cocktail任饮 $88/小时
🌟3️⃣小时任饮优惠 有红酒/白酒/多款啤酒,收费:女士🙋🏻‍♀️$180/位,男士🙋🏻‍♂️$270/位
🌟生日免费朱古力🍫画画服务,需有最低消费300/位!不适同时用于折扣优惠!

2023-06-14
  • Shooter x12/set