餐厅: 帝樂德國餐廳 (Fashion Walk)
资讯:

2024-09-06 182 浏览
今晚约咗人喺铜锣湾行街, 经过呢间西餐厅, 见原来系景乐集团嘅其中一个餐厅, 一向都几好食所以就试下喇。我哋六点几入到去已经坐咗几台客而佢户外出面都错咗几台, 经理好有礼貌咁样招呼我哋 同埋介绍下有咩菜式可以选择, 知道我哋唔饮酒就介绍我哋一啲啱既小食,前菜配合返今日35度既天气。我同朋友都细食,如果唔系,见到人地叫只猪手食真系好吸引最后,我地叫左一个头盘,来德国餐厅当然要叫碟德国肠,同埋意粉🍝,再加两杯饮品。阿根廷红虾及蓝蟹饼 配芒果沙沙经理果然无介绍错,呢个做头盘一流,清清地,有饼饼新鲜既虾同蟹味,再配左芒果碎,食落去好fresh 。纽伦堡 猪肉肠配酸椰菜食德国菜 点少得唔叫香肠配酸椰菜呢?食唔到一只大猪手,点样都要嗌返碟香肠试下! 个香肠果然冇令我失望呀!好香亦都唔会话好咸, 不过我欣赏个酸椰菜多啲,食完令我谂返起好多年前去德国食嘅酸椰菜, 食落唔会好酸,好开胃,配nuremberg sausages 好正!!!扁意粉配蟹肉带子 蕃茄忌廉汁最后叫咗呢个煮食, 食完条香肠其实都好滞,所以叫个蕃茄忌廉汁,食落去唔会好流喉, 带子大大粒好有咬口 ,食完个扁意粉啱啱好当然唔笑少得叫嘢饮!

我同朋友都细食,如果唔系,见到人地叫只猪手食真系好吸引

阿根廷红虾及蓝蟹饼 配芒果沙沙

纽伦堡 猪肉肠配酸椰菜

扁意粉配蟹肉带子 蕃茄忌廉汁

当然唔笑少得叫嘢饮!我哋因为唔饮酒,所以就嗌咗两杯summer drink。
一杯系blueberry drink , 另一杯系番石榴饮品
呢两种水果都好切合summer drink嘅主题饮落去成个人都好fresh
, 经理果然冇介绍错成餐饭都好满足。

呢个summer set 超抵,好啱饮酒既朋友,happy hour无限饮白酒红酒, 要推荐俾饮酒既朋友