2022-07-31
听讲呢间餐厅价钱亲民,今次嚟到位于坚尼地城嘅Bistro Breton,上网见到有唔少好评所以今日专程嚟试吓先!今次就叫咗个二人餐,前菜叫咗Brittany Fish Soup 汤底味道浓郁,一饮就完全感觉到用咗好大量嘅鱼煲出黎嫁汤,好好味😋,另外牛肉他他比想像中大份好多,调味做得啱啱好,再加上蛋汁,入口就更加香滑,衬埋面包食啱啱好,超夹!主菜就叫咗呢度嘅招牌菜Duck Confit 同Galette La Chevre Saumon,Duck Confit 系依度嘅招牌菜,切开果时肉嫩滑多汁,好少可食到油封鸭髀做到咁柔嫩滑,不愧系依度嘅招牌菜,Galette La Chevre Saumon外层煎得香脆,上面就系一啲烟三文鱼同菠菜,整体配搭得非常好饮品就叫咗House Wine (white)同Brittany Mojito,呢餐饭咁好食梗系唔少得饮埋杯好味嘅酒啦,两杯调配嘅味道都非常好味😋最后甜品就叫咗呢度嘅招牌甜品Crêpe La Liégeoise,Crêpe口感烟韧,杏仁香脆,再加上浓郁嘅朱古力雪糕,推介推介👍🏻平时食法国菜闲闲哋都五百几蚊一个人,但依度二人套餐都系$600
平时食法国菜闲闲哋都五百几蚊一个人,但依度二人套餐都系$600左右,每一道菜都感觉到厨师嘅心机,而且所有食物质素都好高非常推介大家过嚟试吓!