2021-08-08 333 浏览
以前读U果阵成日都会去南山村食品X楼,今日咁岩去开影相,影影下落雨,唯有去附近餐厅食下野避雨😂咁岩见到地下街市果层有间几靓嘅cafe,早啲入去食个dinner🤣😍·1️⃣英式炸鱼配薯条沙律($78)呢个炸鱼薯条真系不得了,炸鱼劲大块😍😍影相影左好耐,食落去仲系好脆,粉浆够晒薄,仲有我最爱嘅粗粗薯条,呢个价钱黎讲真系好抵食🤤·2️⃣肉眼扒配时令薯菜($138)原本个餐系西冷,但太好卖卖晒,所以转左肉眼😂叫左5成熟,但黎到切开系七成,好彩唔韧,而且仲有牛味,仲可以点黄色芥末酱😍·3️⃣铁锅荷兰宝贝焗班戟配雪糕($68)见到个名几得意所以叫黎试下😂职员好好人,见我地差唔多食完主菜,会问甜品想几时上,因为要预返15分钟左右☺️呢个甜品个样好吸引,拿拿临影左张相就食🤣🤣班戟烟烟韧韧几好食,加左生果同jam酸酸甜甜咁几好食,识食一定系雪糕连埋班戟一齐食😌·4️⃣焦糖脆脆鲜奶朱古力(半价$19)因为叫左牛扒同炸鱼薯条呢两款烤物,所以可以半价加配饮品😍焦糖脆脆一咬落去好脆,咬多几下会慢慢变烟韧,鲜奶朱古力都好香好浓,绝对唔会系沟水沟到无味果种,呢杯咁邪恶嘅野当然系我叫架喇😈🤭如果本身唔中意饮朱古力或者太甜嘅人最好拣返其
1️⃣英式炸鱼配薯条沙律($78)
2️⃣肉眼扒配时令薯菜($138)
3️⃣铁锅荷兰宝贝焗班戟配雪糕($68)
4️⃣焦糖脆脆鲜奶朱古力(半价$19)
因为叫左牛扒同炸鱼薯条呢两款烤物,所以可以半价加配饮品😍焦糖脆脆一咬落去好脆,咬多几下会慢慢变烟韧,鲜奶朱古力都好香好浓,绝对唔会系沟水沟到无味果种,呢杯咁邪恶嘅野当然系我叫架喇😈🤭如果本身唔中意饮朱古力或者太甜嘅人最好拣返其他饮品😂
5️⃣蓝色海洋(半价$19)
呢杯系佢地嘅自家制蒟蒻气泡特饮,入面有菠萝、蓝柑同埋百香果蒟蒻,一层蓝一层黄颜色好靓😍味道好清新,唔会太甜,岩晒好似A先生呢种中意饮梳打嘅人😝
呢餐食左咁多野都只系三百几蚊,性价比真心好高😍下次仲想试埋佢其他小食同埋All day breakfast,因为今日卖晒😂