2024-02-15
情人节老公Book左呢间餐厅既Set,入到黎环境好有特色,系vintage既风格仲有D二次创作既元素。讲返今次呢个Set,有汤、头盘、主菜牛排、意大利饭、甜品、饮品,价钱系$650/2人,算抵食。松叶蟹蕃茄浓汤非常浓郁的蕃茄味,感觉系成个蕃茄打烂造成汤,松叶蟹脚都新鲜,口感弹牙。三炽盛宴刺身(阿根廷红虾、甜虾、虎虾)三款虾都非常鲜甜,完成冇腥味,最钟意阿根廷红虾,啖啖肉又爽口。安格斯西冷配苹果沙津牛排叫左7成熟,黎到都算岩岩好,个心仲有小小粉红,而且肉质好软淋,又有肉汁,但老公话5成会更好食。另外不得不提系有两件南瓜饼做配菜,南瓜蓉好丝滑无渣,非常香甜,仲要加埋酥脆既外层,好好食!鲍鱼黑松露炖饭非常足料,原只鲍鱼已经切好左,方便食用。米粒软硬度适中,黑松露香味好浓,有不少蘑茹做配衬,令到意大利饭更丰富。士多啤梨香蕉蛋糕白士多啤梨几甜,有阵香蕉精油的味道,蛋糕不过不失。豆腐咖啡几特别,咖啡我唔识评价,只系觉得豆腐雪糕同咖啡又几夹,不过可以甜多小小柚子益力多沙冰柚子味好重,反而唔系好饮到益力多,整体系十分清爽,食完肉同意大利饭比较油腻,就觉得好解腻
松叶蟹蕃茄浓汤
三炽盛宴刺身(阿根廷红虾、甜虾、虎虾)
安格斯西冷配苹果沙津
鲍鱼黑松露炖饭
士多啤梨香蕉蛋糕
白士多啤梨几甜,有阵香蕉精油的味道,蛋糕不过不失。
豆腐咖啡
柚子益力多沙冰