2023-07-26
📍Baci Trattoria - #YFF中环 ❝Weekend Semi-buffet❞ — $488 per head 最近嚟咗呢间位于LKF嘅意大利餐厅试咗佢地嘅weekend semi-buffet,最大嘅卖点紧系可以任嗌佢地获得全港第二呢个称号嘅pizza啦~ 一个价钱可以食足三个钟,爱酒之人仲可以加钱试埋佢地嘅红白气酒free flow,叹住咁度过周末下晏。餐厅提供5款即叫即烤嘅手拉pizza,今次我地就试左佢地嘅four cheese同埋bbq chicken flavour,用上传统窑炉高温烤焗,即叫即制非常热辣辣,饼底外脆内烟韧,食落带有面粉香气,极有正式意式风味。海鲜吧呢个回本位大家都千其唔好错过~ 餐厅提供多款高质海鲜,包括开边波士顿龙虾、蟹钳、纽西兰青口、海虾同埋翡翠螺等,款款都鲜味十足。其中最钟意原只开边龙虾,肉质新鲜结实,味道相当鲜甜。另外沙律吧都有提供几十款多款新鲜蔬菜、精选沙律同埋芝士冷盘,选择相当丰富,令人眼花撩乱。最后提提大家一定要试埋佢地高质素嘅甜品吧!当日餐厅提供6-7款自家制甜品、gelato同埋即切水果。个人大推Tiramisu,特点除左用
最后提提大家一定要试埋佢地高质素嘅甜品吧!当日餐厅提供6-7款自家制甜品、gelato同埋即切水果。个人大推Tiramisu,特点除左用上意大利鸡蛋之外,而且冇额外加入忌廉制作,令mascarpone cheese味道更为突出。