2018-10-06 49 浏览
同朋友经过深水埗, 见e间意式餐厅装修好新正, 感觉几舒服, 就入去食dinner!👭😊 入到去, 灯光柔和, 坐位宽阔, 周围布置几靓!👍🏻待应好好, 一坐低就递水同menu, 之后介绍下今晚特别推介--鲈鱼菜式。我同朋友都钟意食鱼, 决定点鲈鱼同猪胺扒。😎😁 等过阵, 有d餐前小食提供👍🏻👍🏻e个薄饼好香脆, 点埋d橄榄油同黑醋好好味!😋配埋壸茉莉绿茶, 慢活! 食完小食无耐, 主菜猪胺扒上枱, 估唔到都好厚肉👍🏻😁, 卖相吸引!铺面一片片过d系柚子, 香香甜甜, 几好味!😋切开猪胺, 见入面仲有d粉红肉, 刚熟!👍🏻😎食落好厚肉, 多肉汁, 味道鲜甜!旁边d杂菜都好爽脆, 好食!😊 食完猪胺扒, 再上e道茄煮炉鱼, 听待应讲系厨师将d新鲜材料同原条炉鱼慢烤的。好大一盆, 原来入面放左橄榄、蚬、好多罗马茄等等。我每样都好钟意, 特别系d橄榄同茄仔, 好fresh好好味!👍🏻😋e款可以当鱼汤感饮。炉鱼鱼肉多又唔鞋口, 鱼味浓!汤底应该都加左dd酒, 夹埋配料, 清香感觉, 可以边饮汤边食海鲜! 最后可以慢慢叹埋壸茉莉绿茶, 同甜品拿破仑。拿破仑皮都松脆, 入面隔层铺左d

入到去, 灯光柔和, 坐位宽阔, 周围布置几靓!👍🏻

伊比亚猪胺扒配柚子酱

意式罗马茄煮炉鱼

拿破仑千层酥

最后可以慢慢叹埋壸茉莉绿茶, 同甜品拿破仑。拿破仑皮都松脆, 入面隔层铺左d吉士。👍🏻😊花茶饮完, 待应再帮我地加返热水, 又饮过!😊

伊比亚猪胺扒配柚子酱
意式罗马茄煮炉鱼