2023-03-09 111 浏览
⌂ 铜锣湾Mother of Pizzas @motherofpizzashk 铜锣湾礼顿道13-19号地舖 星期一至日:11:30 - 22:00·13”Pizza Half-half $217.8︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸#ewm铜锣湾︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜铜锣湾高质手工PIZZA゜・*比起Pizza嘅配料,更加中意食Pizza 块边边🤣细个中意食连锁Pizza店嘅芝心批个边边仲多过啲配料😂 但连锁店Pizza 用嘅喺无面粉香嘅普通面包啰😅但试完Mother Of Pizzas,真系比佢个意色面团惊艳到!!同连锁pizza店相比,会更加有空气感!面团经过48小时发酵,全人手制作,高温火炉焗制🔥 而且Pizza边边亦都做到非常脆口,两个人KO 晒13寸嘅Pizza都唔会滞啊!意式Pizza 嘅配料比较简单,调味唔太重,味道无咁油腻 VS 美式pizza toppings较多,亦都较重口味如果中意重口味啲嘅Pizza,咁呢间就对你黎讲无咩惊喜啦🤣🤣我就中意无咁Heavy嘅味道啦最贴心个位系可以half-half分两个味而唔洗
⌂ 铜锣湾
铜锣湾礼顿道13-19号地舖

星期一至日:11:30 - 22:00

·13”Pizza Half-half $217.8

#ewm铜锣湾

*・゜铜锣湾高质手工PIZZA゜・*

我就中意无咁Heavy嘅味道啦
最贴心个位系可以half-half分两个味而唔洗再加钱😂😂咁就可以试多啲款啦
下次要试埋香蒜芝士焗面包~(✿´༥`✿)

๑ 13”Pizza Half-half $238
Margherita x Beautiful Chick

;Margherita:
(Mozzarella, San Marzano Tomato, Fior di Latte, Basil, Extra Virgin Olive Oil )
可能发酵得耐啲(?),面团好松软😍,而且饼皮仲有啲咬口,好香面粉味。面头落咗爆多mozarella,而且番茄酱确实食到番茄嘅鲜甜同自然嘅酸味。但就略嫌番茄酱同芝士比例有d失衡,太多番茄酱抢咗芝士嘅奶香,更加食唔到Basil嘅香味。除咗面团有特色之外,味道上感觉一般嘅Margherita~(˶◜ᵕ◝˶)

;Beautiful Chick
(Mozzarella, San Marzano Tomato, Rocket, Grilled Chicken, Red Onion, Red Pepper, Ranch Sauce)
本来鸡肉就无咩味,但鸡肉唔会太干柴而且配埋番茄酱、红洋葱、红椒、番茄、火箭菜、牧场白汁去食就好夹啦!
火箭菜唔系个个中意食,咁啱我系中意食个个 🙏🏻😂所以觉得呢个几好食(❁ ´ ▽ ` ❁)

#铜锣湾美食#hk #hkdaily #hkfoodie #美食 #hkfoodie #food #hkfood #hkig #foodiehk #foodinstagram #foodphotography #手机食先#foodpics#foodblogger #香港美食 #铜锣湾美食 #餐厅推荐 #餐厅推介 #铜锣湾好去处 #香港美食指南 #Pizza #手工薄饼 #Pizzalover #hkpizza