2019-10-17
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🍽 B.Duck & Buffy 德记茶楼 (旺角)📍旺角弥敦道575号Ladder Dundas 1楼🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟超可爱的特色茶楼!😍一进门就少女心大爆发不停到处拍照😹💓芥未脆芋手撕鸡 HKD$68见到个名太吸引,忍唔住叫咗,果然好好味🤩质素好高,又好大份,脆芋条拌手撕鸡好特别!芥末份量啱啱好,少少辛口,好惹味😋招牌奶皇包(2件)HKD$32呢个包点好可爱,佢上面印着左鸭仔嘅样,一搣开虽然唔系流心但系内部热辣辣,食落去个包好松软,几好味古法马拉糕(份)HKD$26个样虽然同佢印出黎嘅有落差,但系食落味道唔错,唔算好甜,好啱我口味芋丝春卷(3件)HKD$36呢个好好味呀,新鲜热辣整好,食落去个外皮脆卜卜,中间嘅芋头馅热辣辣好多芋泥!蛋挞(2件)HKD$16虽然佢写得两件,但系上到枱有三件,应该系送多咗一件俾我哋,好开心呀!佢系酥皮嘅蛋挞,食落去中间奶味好重,滑脱脱咁,好评!整体来讲食物都唔错,而且环境布置好靓,值得去下
🍽 B.Duck & Buffy 德记茶楼 (旺角)
📍旺角弥敦道575号Ladder Dundas 1楼
招牌奶皇包(2件)HKD$32
古法马拉糕(份)HKD$26
芋丝春卷(3件)HKD$36
蛋挞(2件)HKD$16
佢系酥皮嘅蛋挞,食落去中间奶味好重,滑脱脱咁,好评!
整体来讲食物都唔错,而且环境布置好靓,值得去下