餐厅: 香江花月 (百誠大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-12-04 71 浏览
冬天就系要打边炉😚哩间放咗系我口袋名单一段时间嘅边炉店终于有时间嚟食佢啦😆佢就系香江花月啦😚香江花月有三间分店,三间分店都会有间好似teamlab嘅打卡位😍真系令我少女心爆发啊😚装潢方面系满满旧香港嘅情怀,食物摆盘都非常精致,加上新鲜食材,养颜汤底😙 真系好吸引啊🤩🍲 美颜花胶鸡锅大大只花胶配香浓鸡汤,香味扑鼻而来🤤未食已经令人流哂口水🤤 加埋虫草花同冬菇,味道更有层次😚而且店员仲会帮忙将鸡剪成鸡件,方便进食👍🏻中🍲 太极两仪系红酒浸安格斯牛肉+黑松露牛乳浸猪颈肉,用一个太极标志呈现出嚟😎 部分肉肉仲折叠成花嘅形状,非常吸精👍🏻 安格斯牛肉嘅红酒味都几突出,但又唔会盖过牛味🐂 而猪颈肉被牛冠乳浸过,肉质更加嫩滑🍲 七彩饺子用一个好似屏风嘅架放咗七种颜色嘅饺子,包括有金华火腿菜肉饺、和牛香茜饺、姬松茸野菌饺、虫草花饺、午餐肉粟米饺、冬菇荠菜饺、蟹肉黑松露饺子😆每款都各有特色,个皮几厚,重点系非常足料啊😚🍲 七色丸同样用一个好似屏风嘅架放咗七种颜色嘅丸子,包括有南乳墨鱼丸、椰芋墨鱼丸、咸蛋黄墨鱼丸、红咖哩墨鱼丸、青咖哩墨鱼丸、黑松露蟹籽墨鱼丸、蟹籽墨鱼丸😆每款都好弹牙👍🏻必点之选🍲 火锅点

🍲 美颜花胶鸡锅

🍲 太极两仪

🍲 七彩饺子

🍲 七色丸

🍲 火锅点心
选同样用一个好似屏风嘅架摆放咗唔同造型嘅火锅点心,包括有烧卖、虾饺、水晶饺、菜苗饺、粉果、水晶奶黄饺、流沙饺😚做功真系非常精致!每一件都好似艺术品咁靓🩷而且食落仲好好味添

🍲 皮蛋虾滑
虾滑份量好多而且爽口弹口,加上面头放左半只皮蛋,将佢地搅拌均匀再渌熟佢,口感丰富

🍲 即炸鱼片
香脆可口,打边炉必食

🍹 花月豪庭
既系甜品,亦系饮品😎 棉花糖蛋糕配上品唔同嘅水果x蓝莓苹果北海道牛奶🥛摆盘已经非常加分,饮落酸酸甜甜咁好好饮,非常推荐👍🏻

🍹琥珀诱惑
琥珀嘅颜色来自石榴造成嘅玫瑰冰块,再加入奇异果汁、橙汁同菠萝汁,清爽解渴😚