2023-04-11
自从天水围多咗新楼入伙之后 湿地公园呢边就多咗好多好嘢食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次就试咗其中一间新开嘅面包店deesses bakery 🥯 佢哋店舖都系以粉红色为主 💕成间舖头俾人嘅感觉都好少女心💖🌸一入到去见到佢哋都有好多款唔同嘅面包同埋西饼 款款都好精致好打卡able💞牛角酥 $16表层金黄🥐咬开香脆松软富有牛油香加埋一层又一层松化嘅酥皮 食到停唔到口除咗月尾牛角酥之外,佢仲有红桑子同埋朱古力味拣🥐下次一定要试埋💞开心果牛角卷 $29松脆嘅外层 咬落去爆开啖啖开心果酱💚仲有粒粒嘅开心果碎 开心果味浓郁 呢个大推 一定要试❇️香芋麻薯贝果 $17🥯bagel咬劲十足口感😍加埋甜甜幼滑creamy ge香芋 加埋烟韧嘅麻糬质感💯呢个价钱真心抵食🥯💞朱古力脆脆扭纹吐司(半份) $21吐司表面有朱古力脆脆 食落口感十足中间仲有朱古力酱🍫浓浓朱古力味 用焗炉微微加热 配埋杯花茶perfect match 💕Mini Pink Guava $56系我最钟意嘅石榴味💞粉红薄脆朱古力 creamy 幕丝内层爽脆清新ge粉红巴乐&白巴乐粒 钟意石榴味嘅🤤一定要try try 💖Mini Apple eden
牛角酥 $16
吐司表面有朱古力脆脆 食落口感十足
Mini Pink Guava $56
Mini Apple eden $56
造型非常精致🍏打卡一流
食落外层系令立立薄脆朱古力,包围着中间系幼滑忌廉配埋香甜嘅苹果肉,食落酸酸甜甜咁唔会太滞而且青苹果🍏味好清新☘️值得一试🤤