2023-10-14
朋友去完台湾玩,好挂住𠮶边高质又打卡able又靓嘅咖啡店之后,即刻揾咗呢间喺炮台山开咗唔系好耐嘅咖啡店话要带我去试吓❤️咖啡店环境非常舒服,简约得来好明亮,而餐厅食物饮品选择非常多,我哋叫咗以下食品:两个Set lunch分别叫左🥢青酱贝壳粉配香煎带子同🥢英式早餐好欣赏餐厅嘅贝壳粉系煮得有啲有咬口,带子煎得啱啱好👅而英式早餐唔会太Heavy,有好特别嘅芝士大啡菇,面包,乳酪,煎蛋,牛油果,蕃茄仔,非常丰富!set lunch仲包南瓜汤,真材实料,非常好味😋饮品朋友叫咗 【真。香蕉鲜奶咖啡】,饮落真系非常之香蕉味香浓,每啖仲有少少好似酒嘅香味添😆鲜姜鲜奶咖啡-姜味非常浓郁,啱哂有啲秋意嘅感觉,饮完暖笠笠👅嚟到梗系要追加最出名嘅🍰开心果芝士蛋糕同🍰Tiramisu。非常Impress开心果芝士蛋糕开心果味道系非常突出!依个芝士蛋糕有小小流心感觉,面头少少酸忌廉更加带得出蛋糕嘅香味,呢个真系好好食。至于Tiramisu酒味好突出,呢个应该系我向香港啲coffee shop酒味最突出嘅一间,蛋糕𠮶层亦非常湿润,呢间嘅甜品同埋饮品真系非常之高质素👅