今日专程陪朋友去深水埗行黄金广场行咗成个下昼,佢买咗啲电子产品🖥️💽💿📀📱⌚️⌨️🎮,我自己无咩打开机,比较少研究呢啲,不过听听下都觉得几得意!🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♂️我哋见行到攰攰地,想坐低一阵,见到附近有间火锅店好似几多人行上去,就跟人盲中中咁冲咗上去,结果试下又几好食㖞!😋火锅🍲有好多款火锅汤底可以拣,我拣咗番茄薯仔牛坑腩汤底 $188 🍅🥔🍖,捞起有好几旧牛坑腩,啲肉质仲系好高质,一啲都唔会好鞋身!猪颈肉一碟 $48 好抵食,份量好多,大家记得跟我嗌,我哋嫌一碟唔够食添啊!🤣 最钟意呢度嘅猪颈肉够大块,而且仲有少少脂肪,好爽好正!呢度主打生猛海鲜,餐厅中间位置摆放左一个超级巨大嘅海鲜鱼缸🐠🐟🐬🐡🐳。啲海鲜款式有好多,我哋拣咗珍珠蚌 $108 试吓!蚌肉已经切咗一片片薄片,所以可以轻轻放入去汤底入边圾下,渌1、2分钟已经熟透,肉质都几鲜甜爽弹!自家制鲜虾云吞 $60 都唔错,虾肉好爽甜,皮够薄,一共有六粒!♨️猪皮 $38 都有好多块,仲要系厚切‼️ 欣赏每块啲猪皮毛都清得几干净!稻庭乌冬 $32 好滑身,渌完都keep住继续咁烟韧,我哋连续食咗两个乌冬面!🙈😋全晚最正系呢度打边炉嘅环境好宽敞舒适

全晚最正系呢度打边炉嘅环境好宽敞舒适,唔会好似有啲火锅店,绝对唔噏耷,一路饮茶一路叹火锅好正!🥳

📍深水埗钦州街94号黄金中心商场一楼全层