2023-01-10
系尖沙咀区海防道万宁上边,因为门口好容易miss咗,不过系方便,系海港城行完街,就可以过去打边炉,仲要系高质嘅边炉。汤底,我哋拣咗花胶炖鸡汤,超级好饮,好入味,记得记得记得打边炉之前一定要饮汤,我自己饮咗三碗,本身仲想饮㗎,但系又唔想饮饱咗,我想𠮶啲鸡都好好味,好嫩口,完全唔系’嚡熠熠’𠮶啲,个汤真系冇得输。嗌咗一份安格斯牛肉,肉质鲜美滑嫩、油花分布均匀,鲜嫩多汁的肉质,搭配丰富大理石花纹,我每一块净系渌咗大概6秒,岩岩好!非常推荐!跟住仲嗌咗花甲,鱿鱼,萝卜,莴笋片,油麦菜,牛柏叶。不得不提萝卜同呢个汤互相辉映,非常清甜。花甲非常新鲜完全无沙。三拼丸-黑松露猪肉丸,金莎牛丸,柚子墨鱼丸。我个人最钟意就系金沙牛丸,口感非常特别,牛丸里面系咸蛋黄沙,好好味,推荐!