2024-02-05 20 浏览
话咁快踏左新一年啦🙌🏻今日同男朋友去港岛探朋友,一问之下朋友推介呢间火锅话好高质, 拍得住北上火锅质素㖞😌梗系即同男朋友过黎试!一坐底见到隔离枱个汤底色泽超靓,店员推介系▶️惹味沙嗲汤◀️其实呢度汤底有十几款可拣,每款汤底都系用心熬制🔥唔系味精汤✨份量十足!▶️沙嗲汤完全冇令我们失望,汤底既精华爆登、鲜甜浓郁。厚厚既沙嗲满系度翻滚,忍唔住饮多两碗先加料落去打边炉🥰亦系店员力推款式➡️手打五宝拼盘㊙️呢盘可以一次过试齐5款丸子,🈶 虾丸 、🈶 鲮鱼丸、牛肉丸、猪肉丸、墨鱼丸,款款特别,口感丰富🤩每款都爽口弹牙嘅丸超鲜味😜仲食到一粒粒嘅肉粒!我好少食羊,但男朋友想试!蒙古羊肉片✴️无谂过羊肉片外貌都好靓,肉味香浓,份量两个人食都足够,厚度切得刚刚好,大约滚两滚就好快熟!叫了碟⏺️蒜拍青瓜⏺️ 超开胃!辣中带唔点咸味,入面混合豉油、镇江醋、糖及麻油拌匀。青瓜拍得够松,惹味到晕😍腐竹⚡️脆到不得了,就咁食都好好味😗放系汤渌几秒就食得,超赞外软内脆的口感🤩值得一提,坐低左一阵店员主动耐心推介不同既美食💕店员姐姐劲窝心❤️‍🔥

亦系店员力推款式➡️手打五宝拼盘㊙️
每款都爽口弹牙嘅丸超鲜味😜仲食到一粒粒嘅肉粒!

我好少食羊,但男朋友想试!

叫了碟⏺️蒜拍青瓜⏺️ 超开胃!