❀ 十二锅 #佐敦 ❀❗️高质抵食一人一台式火锅 12款汤底选择总有一个啱你❗️——————————————————有冇人同我一样一年365日都会食火锅,从来唔觉得火锅系冬天嘅专利🤣今次嚟到佐敦庄市伦敦广场,呢度不嬲系火锅放题烧烤嘅集中地,今次呢间喺地下,一入就见到。主打一人一锅,做法有少少似大X乐、吉X家,$115一锅,有好多特色汤底选择,预设多种配料,另外可以加钱再添。另外仲有少许台湾特色小食。汤底味道浓郁,配料够晒多,得闲嚟食下过下火锅瘾就啱晒🌟!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 十二锅♥ 台式沙茶牛肉锅 $115 升级至卤肉饭加$7 (4.1/5) 最欣赏啲唔使点酱汁都够味嘅火锅汤底😚!沙茶味够晒重,所有食材都入晒味,钟意香浓惹味嘅就啱晒!本身已经包括咗牛肉、爆汁牛丸、芋泥贡丸、台湾面线、娃娃菜、炸枝足、鸣门卷、冬菇、金、蛋饺、芝士鱼豆腐、蜂巢豆腐。另外因为有啲台湾面线,所以比起其他锅底更加饱肚👍🏻!最正系有芋!泥!贡!丸,一咬外啲芋泥爆晒出嚟正系好正!另外原配饭/粉丝,我哋加咗$7升级做卤肉饭,都真系好似台式卤肉饭半肥瘦,而且酱汁够浓稠。.♥ 虫草花药膳羊煲配粉丝 $115 (3.9/5)另外嗌
❀ 十二锅 #佐敦 ❀
❗️高质抵食一人一台式火锅 12款汤底选择总有一个啱你❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷

☞ 十二锅

最欣赏啲唔使点酱汁都够味嘅火锅汤底😚!
沙茶味够晒重,所有食材都入晒味,钟意香浓惹味嘅就啱晒!
另外因为有啲台湾面线,所以比起其他锅底更加饱肚👍🏻!
最正系有芋!泥!贡!丸,一咬外啲芋泥爆晒出嚟正系好正!
台式沙茶牛肉锅
卤肉饭

♥ 虫草花药膳羊煲配粉丝 $115 (3.9/5)
另外嗌咗个清淡养生少少嘅药膳汤底,唔油腻,带点药材嘅甘苦味,不过就相对上冇咁浓郁,可能要点少少豉油。
今次换上羊肉片,系有羊膻味的🥰!
另外仲有虫草花、鲜淮山、浓汁猪肉丸、爆汁牛丸、冬瓜、娃娃菜、炸枝足、鸣门卷、冬菇、金菇、蛋饺、芝士鱼豆腐、蜂巢豆腐。
同样地啲料其实够晒充足,一定够饱,不过呢款就冇芋泥贡丸,感觉争啲🥺但系都可以额外加配的。
虫草花药膳羊煲

☞ 台式麻辣鸭血 $38 (4.3/5)
好好食!一向唔好鸭血嘅我觉得呢个很可以!
口感有少少弹性,唔会太滑潺潺,亦冇任何腥味或者奇怪嘅味道。
最正系佢个麻辣汁真系好好味!
麻劲很重,我好满意!推荐🤩!
台式麻辣鸭血

☞ 盐酥鸡 $42 (4.1/5)
朋友系盐酥鸡嘅爱好者,对呢个爱不释手!
貌似干身同无咩味,但真系不可以貌相!
原来系劲香,鸡肉够晒多汁够滑,钟意盐酥鸡嘅一定要试吓呢一间👍🏻!
盐酥鸡

——————————————————
✨整体味道: 4.1/5
✨环境装修: 3.5/5
✨服务态度: 3.5/5
✨性价比: 4.3/5
✨再访兴趣: 3.9/5
💞整体来讲
虽然环境装修就唔算特别fancy,只系位于商场地下嘅一间小火锅店,但真系内有干坤😍有成12种吸引嘅汤底,配上大量𩠌菜,有啲仲要系台湾特色配料!平时得闲想打binlo就啱晒!

台式沙茶牛肉锅
卤肉饭