2024-02-20 61 浏览
成家人出去食饭,来麻辣小聚食烤鱼,食小龙虾,食火锅,所有嘢都系任食,抵食又好味!餐厅好大间,座位好舒服,环境光猛好干净。1️⃣重庆麻辣烤鱼锅好好味,烤鱼大条份量足,鱼肉又鲜又话,烤过之后鱼肉零舍香,加上重庆麻辣汁,味道刺激得来好惹味!讲起重庆麻辣烤鱼锅🌶️,眼前顿时闪过啲火红火红嘅辣椒同满满嘅花椒粒🌟,一思考起个味,个鼻就会飘过阵阵香味,令人食指大动🤤。烤鱼嘅皮炸得金黄脆口,肉质鲜美又弹牙,蘸嗮辣油同香草,难怪成为饕餮大嘴嘅至爱😍。一啖落肚,先系麻麻哋嘅感觉包围咗舌尖,跟住系辣味嘅热浪袭来,辣而不燥,激发出食材嘅层层风味。😋再望一望呢锅烤鱼,辣椒同花椒之间嫌缕嘅香葱🌿同芝麻撒落鱼面,带出股清新香气,正好中和辣油嘅浓烈。饮一啖冰凉啤酒🍺,绝对系解辣嘅好拍档,仲可以令滋味更加显著,俾人一种幸福感爆棚💖嘅体验。拣哂啲入味嘅鱼肉夹埋蔬菜一齐食,拌埋香麻辣嘅汤汁,每一啖都令人回味无穷🥳。2️⃣任食火锅丰富多滋味,有海鲜又有肉,菜类面类都有齐,选择多多,丰富满滋味!火锅有新鲜海虾,大蚬,生蚝,鲍鱼,螺肉,海鲜味十足。仲有西班牙黑毛猪和澳洲M 5和牛,肉味满满。3️⃣点心有姜汁糕,黑金流沙包,黄金菊花卷,甜甜地嘅

3️⃣点心有姜汁糕,黑金流沙包,黄金菊花卷,甜甜地嘅味道又丰富。