久违好耐冇食嘅烧肉,今日约咗同姊妹过嚟一边烧一边食,一边倾。食完再喺如心广场行街,行程满满。餐厅做紧周年限定半额午市套餐,我哋嗌咗两款,每人$100仲有找,真系非常抵食。套餐嘅肉用蒜蓉和香葱腌制,满满非常香嘅香葱味和浓郁嘅蒜蓉味。🐷豚肉套餐:一人份量火山烧肉盛🐷北海道千岁豚肉盛合 ,包括有三款豚肉1.北海道千岁豚肉,有明显分开一半瘦肉一半脂肪,瘦肉同脂肪嘅比例,相对比较平均,豚肉又香又鲜甜2.西班牙豚五花,五花肉嘅脂肪最多,烧过之后又好香嘅猪油味,入口极之甘香松化,口里充满香味3.西班牙极豚肉,以瘦肉为主,大大块肉质柔软,猪肉味非常浓,但唔系猪肉嘅臊臭味,非常鲜甜。🐮牛肉套餐:一人份量火山烧肉盛🐮美国牛肉烧肉盛合,包括有三款牛肉1.美国安格斯牛肉,系三款牛肉当中牛肉味最浓嘅一种,甘香又juicy。2.美国特级牛五花,牛五花入口即化,有鲜甜嘅牛肉味和油脂香味,烧嚟食味道更加香。3.薄切葱花牛舌,牛舌嘅肉柔软又弹牙,好有咬口,而且唔会肥食多多都唔怕,佢比其他牛肉部位都更加鲜甜,蒜蓉和香葱嘅味道亦令佢更加滋味。

🐷豚肉套餐:一人份量火山烧肉盛🐷
北海道千岁豚肉盛合 ,包括有三款豚肉

🐮牛肉套餐:一人份量火山烧肉盛🐮
美国牛肉烧肉盛合,包括有三款牛肉