2022-06-18
【高质抵食和牛丼💛 够嫩够爽 啖啖滋食! 】推荐程度:●●●●◐抵食程度:●●●●◐———嚟到酒店foodcourt云云选择,最后都系被佢嘅和牛丼吸引咗!除咗鱼生冷丼,仲有烧喜烧、野菜丼、和牛系列等热食,选择都算多~ 依家仲有「抗疫鱼生丼激安丼」—— 三文鱼蟹籽丼,香葱吞拿鱼腩蓉丼,同售$48⚡️ 非常抵食!🐮 鹅肝和牛丼|$108和牛带爽口,好似牛舌个种嘅口感,油脂味四溢,成个口腔都充斥浓烈嘅牛味,大赞✨ 肉质够嫩、够腍、冇筋位,啖啖都系滋味。个人喜欢连葱花同有酱汁嘅饭食,层次丰富,多份葱香同甜味,令辅助到牛味更突出🤍 鹅肝嘅炸边位令整体多份油腻,可能香煎会更好食?鹅肝唔系入口即融,有些少咬口,咁啱呢旧亦带筋,少少失落。味道就好浓烈嘅鹅肝味,色香味俱全,可以改善下唔系油炸会更好!🐮 帆立贝和牛丼|$108和牛同上,同样出色美味👍🏻 帆立贝冇谂过系油炸,谂住系刺生/生煎。入口少少油,冇咩鲜味,觉得稍为失色。令整体好感下降。期待试其他和牛系列!
推荐程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●◐