2024-10-21 90 浏览
最近钟意去铜锣湾永光中心食饭,同时发掘咗呢间隐世串烧店。虽然系新开张,但有唔少食客帮衬。串烧选择非常之多,价钱由$10至$48,丰俭由人,亦提供沙律及其他主食同小食。我哋点咗多款串烧,包括牛肋肉、牛舌心、大葱鸡肉串、黑松露豚肉露笋卷、盐烧鸡中翼,盐烧荔枝卷,全部都烧得香脆,入口惹味。免治鸡肉棒($28@)- 鸡肉棒烧得热辣辣,肉味香浓,加埋浓郁嘅日本蛋,好正。味淋鱼干($38)- 鱼干烧得好香,点埋沙律酱食,好啱一边饮野,一边倾偈。港式蜜糖烧菠萝及牛油粟米 (各$20)- 烧菠萝酸酸甜甜,带果香,够晒开胃。牛油粟米烧得非常出色,带微微焦香。鳗鱼饭团($38)- 烧饭团烧得香脆可口,带饭焦香,鳗鱼亦都好大件,味道好好。蒜蓉粉丝卷蛏子($38)- 蛏子大大只,入口好鲜味,配搭蒜蓉及粉丝,味道更加有层次。明太子忌廉乌冬($58)- 忌廉乌冬入口滑溜弹牙,配埋鸡蛋及明太子酱一齐食,质地creamy,味道好夹。港式烧蜜糖多士夹雪糕($48)- 点咗烧蜜糖多士夹雪糕,非常之咁有港式BBQ味道,多士充满焦香味,配以冻冰冰嘅雪糕,冰火交融,绝对系必食推介。饮品选择亦都唔少,我哋点咗百香果梳打及百香果柠

饮品选择亦都唔少,我哋点咗百香果梳打及百香果柠檬茶各一杯($28@),百香果味道清新,非常之适合配串烧食。

餐厅即叫即烧,上菜速度相当之快,整体食物质素高,钟意食串烧嘅朋友值得一试。