2023-02-25
早几日我同妈妈行开popwalk,佢话想试吓呢间都开咗一段时间嘅酒楼《御名园》🤭我哋都估唔到原来晚市咁抵食wor👅食物《御名园》晚市有几set海鲜🦞套餐,例如:set C有一条鱼🐟,一份虾🦐,同半只鸡🐔价钱只系$338! 同附近嘅酒楼嚟比,真系非常抵食👍🏾但由于妈妈唔系咁想食海鲜,所以当日我哋就散叫蜂蜜柚子脆虾球 $128原来炸虾球用蜂蜜柚子汁嚟整系咁好食🤤真系好正,入面d虾重好脆口tim ❤️不过如果份量多d就会更好松化脆蛋散 $28呢个蛋散系即叫即炸,佢系我食过咁多个蛋散之中,其中一个最好食嘅😍因为真系炸得好松化,唔会过脆同过硬,必叫‼️浓汤花胶猪肚鸡煲 $168个鸡煲嘅花胶、猪肚、鸡块超多😜个汤都唔错,不过大家唔好以为佢系打边炉𠮶种味道,佢系比较中式,而且都几重姜味瑶柱海味杂菜煲 $108食中菜,梗系要叫菜食啦🤩呢个杂菜煲嘅料非常多,所以share嚟食会啱d厨皇炒饭 $138妈妈好钟意呢个炒饭,因为d饭粒粒分明,而入面亦有唔少脆米通、烟肉🥓、蛋🍳而且都炒得几有镬气,下次可以再叫 干清养颜枣皇糕 $28平时我最钟意食红枣糕😝不过如果呢个红枣糕冇咁甜就会好d我谂我哋之后都会再嚟食晚饭🍚不
食物
但由于妈妈唔系咁想食海鲜,所以当日我哋就散叫
蜂蜜柚子脆虾球 $128
松化脆蛋散 $28
浓汤花胶猪肚鸡煲 $168
瑶柱海味杂菜煲 $108
厨皇炒饭 $138
干清养颜枣皇糕 $28
平时我最钟意食红枣糕😝不过如果呢个红枣糕冇咁甜就会好d
我谂我哋之后都会再嚟食晚饭🍚不过我哋先会试咗午市点心🥟放题先😏