2022-08-19 72 浏览
𝟙𝟝.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌From Seed To Wish (九龙湾)九龙湾牛头角道77号淘大花园3期戏院大楼地下💸人均消费: $80-150🌿评分: 4.3/5🈚️加一服务费喺开饭揾紧九龙湾有咩食嘅时候就见到呢间年初喺淘大MCL隔离开业嘅纯白简约风café🌷价钱唔贵之余食物嘅卖相亦都好唔错🙌🏻店舖装修以现代感白色为主调配搭住清新植物主题🪴令人感觉好舒适🍃如果唔系坐吧枱嘅话根本上每个都系打卡位🌿好啱同闺蜜/女朋友嚟打吓卡食吓嘢(当日我哋人多所以就坐咗喺吧枱)感觉佢哋由改名到餐厅装修同主题都用心🌻最近留意到FSTW仲有开手冲咖啡体验工作坊☕️如果有兴趣都可以dm佢哋查询🔍 @fstw.hkꕥ 明太子软壳蟹扁意粉 ($98) 软壳蟹俾平时café见嘅大只好多🦀通常都系细细只净系食到好脆嘅壳🎃 呢只切开之后会见到大量蟹肉同食到蟹膏😲蟹脚仲系好粗𠮶种😈够唒足料❤️外面嘅炸粉亦都好酥脆🥹同时亦有些少椒盐味🧂意粉亦都系相当唔错🥳软硬适中之余酱汁亦都好creamy🌷明太子味都好岀但唔会过咸👍🏻$100有找有咁大只蟹同埋一碟咁好食嘅意粉去边度揾😼ꕥ 黑松露薯条 (+$20) 正常水准薯条🍟不过胜在黑松露酱够多
𝟙𝟝.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌From Seed To Wish (九龙湾)
九龙湾牛头角道77号淘大花园3期戏院大楼地下

💸人均消费: $80-150
🌿评分: 4.3/5
🈚️加一服务费

明太子软壳蟹扁意粉

ꕥ 明太子软壳蟹扁意粉 ($98)
黑松露薯条

ꕥ 黑松露薯条 (+$20)
正常水准薯条🍟不过胜在黑松露酱够多👻用嚟点软壳蟹仲正😂强力推荐如果嗌软壳蟹意粉就加配埋呢个薯条啦🤪
冻柠檬梳打水

ꕥ 冻柠檬梳打水
跟餐送的💖本身以为系𠮶啲罐装好甜𠮶只lemonade🍋呢杯反而系酸酸甜甜嘅😲尤其食咁大份嘅白汁意粉嘅时候饮落好开胃解腻

虽然呢度无论餐具水定系落单都系自助🍴但短短一餐饭都感觉到店员好友善🥹除咗打电话去问有冇位嘅时候好耐心咁解答之外仲好贴心咁提我跌咗口罩😷冇加一嚟讲真系好好服务🙌🏻

佢哋几个月前太子分店都开张咗😲延伸翻植物主题但今次系行简约工业风🔧打卡一流🎐有兴趣嘅朋不妨去支持下佢哋吖🧡
明太子软壳蟹扁意粉
黑松露薯条