2023-09-20 62 浏览
放工同男友去左碧街的《神石烧》食烧肉大餐,叫左🍱金和牛盛合 ,$298一位,有4款顶级牛肉,仲有汤和紫菜饭。🍱日本鹿儿岛A5和牛肉眼扒,肉眼扒厚厚一件,一路烧肉汁同油脂一路流出嚟,牛肉香味随着空气飘去,食落去有味浓郁又多汁!🍱美国金装SRF黑毛和牛西冷,呢块黑毛西冷牛,烧一阵就食得,唔需要烧得太熟,入边烧到粉嫩粉嫩,入口肉质柔软好好味。
🍱顶级韩牛1++,呢排行牛肉非常鲜嫩,肉味鲜甜,用嚟烧烤真系一流,薄薄地一块,烧到微微焦香,好快就食晒!🍱美国IOWA黑安格斯牛颈脊,牛颈脊嘅脂肪比例非常好,瘦肉肥肉非常平均,食落去成口牛肉香味!🥣黑豚牛舌洋葱汤,一碗汤满满洋葱,仲有一块块嘅黑豚肉和牛舌,味道非常丰富。🍚满满紫菜饭素的紫菜饭,珍珠米烟烟韧韧,好好味!我哋又追加一份顶级虎虾$19和日式帆立贝$28,呢两样嘢就已经烧好,唔使自己烧就食得。
🍚满满紫菜饭素的紫菜饭,珍珠米烟烟韧韧,好好味!