2020-01-17
今晚有开心事同男朋友庆祝,所以决定食好啲🤘🏻每个星期都会过黎呢边上堂,经过见亲都好想试,我地一坐低,店员就拎左餐牌黎同埋好细心咁同我地介绍每一款生蚝🦪呢度夜晚6-9点,叫Tapas,生蚝同埋啤酒都有七折超抵食😍 所以即刻叫返杯啤酒啤啤佢先🍺我同男朋友先叫左半打生蚝,佢中意食creamy啲所以要左American Pearl,而我中意重海水味啲就要左St. Martin,生蚝即叫即开,食落都好鲜甜同爽口。之后再叫左个鹅肝多士,件鹅肝都几大件,热辣辣入口即溶,多士再配埋鹅肝酱,味道一流。 另外就系蟹饼配粟米沙律,淡淡都充满着蟹肉,细细个又唔会太腻👍🏻最后叫返个白酒蚬肉扁意粉,呢个好惊喜🤩 每只蚬都好厚肉唔会overcooked,扁意粉唔会煮到太淋,同埋个意粉汁好重蚬既鲜味。中环区竟然有间咁高质又抵食既蚝吧,下次食生蚝一定encore!