2019-11-05 52 浏览
话说好耐冇返过老家探妈咪,返得去就当然要带啲好嘢食俾妈妈啦。之前行过La Famille呢间专做chiffon cake嘅蛋糕店,见到佢地嘅蛋糕好靓,价钱又合理,一于买几个返屋企同屋企人一齐食。拣左French rose同Earl grey tea嘅mini chiffon cake,另外要左佢一个好特别嘅bavarois,系一个好似donut形状嘅蛋糕,上面有一层好靓嘅啫喱,入面有鲜果同食用花,我拣左Hokkaido cream cheese味。另外再要左一件柚子cut cake.Chiffon cake蛋糕做得好松软,入面嘅cream做得好light同fresh,平时唔钟意食cream嘅我都觉得好好食。至于个bavarois嘅啫喱都好好食,cream cheese都比较light唔会好漏。柚子cut cake都好有柚子香味,口感实实地都几有咬口,唔会食左一阵风咁。下次会试下佢其他味,整体性价比都高。French Rose Chiffon CakeEarl Grey Tea Chiffon CakeHokkaido Cream Cheese BavaroisYuzu Cut Cake

下次会试下佢其他味,整体性价比都高。

French Rose Chiffon Cake

Earl Grey Tea Chiffon Cake