2023-04-22 606 浏览
足料抵食韩食外卖店❣️🙌🏻 沙田港铁站附近最近新开左间韩食外卖店,紫菜包饭即叫即整,食物选择仲好多添😋我地叫左 👇🏻💛 韩式牛肉紫菜包饭 $46 紫菜包饭非常足料,有大概9-10旧,作为lunch/dinner都够饱,价钱抵食,而且韩式牛肉调味唔错,配合埋其他配菜如红萝卜同青瓜等就更加开胃,表面仲有芝麻碎👍🏻💛 鱼糕串配昆布汤 $12鱼糕非常大件,cp值爆登,作为小食非常适合,好有去左韩国既感觉😝💛 韩式热狗 $15韩式热狗试食价$15,外层香脆可口,配合埋芥末同其他酱汁同热狗好夹👍🏻建议大家即买即食,咁就热辣辣又脆口啦~💛 韩式甜辣肉带子拌饭 $45估唔到系沙田市中心呢个价钱就有一个拌饭,十分抵食😚第一次食到泡菜带子,感觉几新鲜,甜甜辣辣,仲有生菜底,一大只蛋同紫菜,味道调配得好好,非常开胃😆💛 三鲜煎饺(五只) $32饺子可以拣煎或者蒸,适合唔同口味人士,重口味既我就拣左煎饺,非常脆口😋三鲜即系猪肉,虾同鱿鱼馅料,呢个配搭都系超级韩式,平时比较少机会食到,馅料味道都非常不错呢😍Overall黎讲食物质素好好,份量够大份又抵食,店铺位置方便,雪柜仲有几款韩国直送既饮品同果汁,平日坊间比
足料抵食韩食外卖店❣️🙌🏻

我地叫左 👇🏻
💛 韩式牛肉紫菜包饭 $46

💛 鱼糕串配昆布汤 $12

💛 韩式热狗 $15
建议大家即买即食,咁就热辣辣又脆口啦~

💛 韩式甜辣肉带子拌饭 $45
估唔到系沙田市中心呢个价钱就有一个拌饭,十分抵食😚

💛 三鲜煎饺(五只) $32

Overall黎讲食物质素好好,份量够大份又抵食,店铺位置方便,雪柜仲有几款韩国直送既饮品同果汁,平日坊间比较少见,下次经过一定再试😝

📍韩食研究所
沙田港铁沙田站34号舖

📌人均消费: ​$51-100

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #bubbletea #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #kimbap #hkfoodpic#hkfoodblog #韩式拌饭 #紫菜包饭 #泡菜 #cafe#LF沙田#沙田美食 #美食推介 #沙田美食推介 #沙田美食推荐 #韩国菜 #鱼糕 #韩式热狗
外卖自取