2022-11-24 108 浏览
今日夜游大埔,行到依一间店果条街果阵,已经比门口既店面同埋野食吸引。我就决定一于去试下。入到去环境好舒适,装横都唔错。感觉系度食野既环境可以舒缓下平时绷紧嘅生活。佢地既辣软壳蟹火山包放左系第一页,似系佢地既招牌菜,将软壳蟹同包夹埋一齐几有特色。我就一于试试佢。首先黎到既系我地叫左既饮品,马拉菜必需有既美绿。无论冻定热都好浓美绿味,对于美绿爱好者既朋友一定会好中意。除左软壳蟹火山包我地亦叫左帆立贝喇沙掺掺,烧鸡同猪串烧同埋小食拼盘。每样食物都各有千秋,十分好食。喇沙汤底香,面亦煮得岩岩好,两者配合非常开胃,而帆立贝及海鲜店家亦十分大方,好似食左个海鲜大餐咁,份量很多。咁多优点配合,最后连汤一滴不漏清哂。而串烧十分好吃,配上沙嗲酱令我很快一串接著一串吃。小食拼盘以炸物为主,炸得十分香脆。当作小吃是一个不错的推介。而今日重头戏软壳蟹火山包。除了软壳蟹,其他海鲜亦只能用满泻来形容,海鲜量十非多,物超所值。我用旁边的咖喱汁淋上包上。整碟菜都升华了另一层次。软壳蟹新鲜又外脆内软。其他海量很新鲜。再配上咖喱汁衬衫面包及海鲜。令我对他留下深刻美好的印象。

• 美禄恐龙
  • 海鲜喇沙掺掺