2019-11-07 79 浏览
之前嚟過佢隔離間食丼嘅姊妹鋪,係唔錯嘅食飯體驗,今次就嚟返呢間食拉麵🤤入到嚟真係好有日本隱世拉麵鋪嘅感覺,牆上面貼咗啲有時代感嘅海報,我地坐吧檯嘅,見到疊起咗一棟棟嘅碗,個陣係日本食拉麵嘅回憶出哂嚟。睇餐牌除咗睇佢有咩食都睇吓會背面,其實設計幾有心思。呢度湯底除咗一般會有嘅豬骨湯仲有特別啲有個莞茜湯底,鍾意莞茜嘅我諗都冇諗就揀咗。朋友就揀咗黑蒜油個款,最尾上到嚟一綠一黑都幾有趣。仲有呢度除咗有得揀麵嘅硬度,仲有得揀直麵曲麵,曲麵就平時食拉麵比較常見個款,直麵就類似一蘭個隻。我碗莞茜湯底莞茜味真係好濃,好建議再落少少唐辛醬,會令成個湯再升華。佢雖然係濃味但又唔會好鹹,而且又唔係好膩,啱啱好👍🏻佢啲麵都煮得軟硬適中,而且份量麵好夠。我地仲嗌咗個燒鰻魚,鰻魚燒到外面少脆入面就好軟熟👍🏻呢間拉麵鋪真係不乎我嘅期望,絕對係可以再嚟嘅小店😌

呢間拉麵鋪真係不乎我嘅期望,絕對係可以再嚟嘅小店😌