2020-01-20 88 浏览
天气冻冻地最啱去食个热辣辣嘅拉面。大埔有间隐世拉面店,开喺一条唔起眼嘅巷仔入面。拉面质素高,价钱合理,所以我间唔时都会去食。一鸣拉面有五款拉面:猪骨、黑蒜油、莞茜、辣味同期间限定。五款我都试过,但我最钟意嘅都系辣味。一黎出面比较少见,二黎冬天食个超辣拉面真系好爽😂。焰鸣(辣味)拉面辣道十足,好野味。有木耳、樱花虾作配料。溏心蛋好味。拉面有得拣曲面或者直面,我比较钟意曲面,粗啲弹牙啲。配料方面有得拣叉烧或者猪软骨,我钟意叉烧多啲,肥瘦适中,好腍好够味,好食!之前试过炸鸡同鸡心串烧,都几好食。所以今次都想试下其他串烧,就叫咗客厚切牛舌试下。$58得一串三旧,虽然系贵啲,但牛舌系厚切,而且烧得好好食,重牛味之余都好腍,好香好好食,值得encore!环境好日本风,野食质素高,值得一试!
天气冻冻地最啱去食个热辣辣嘅拉面。

拉面有得拣曲面或者直面,我比较钟意曲面,粗啲弹牙啲。

环境好日本风,野食质素高,值得一试!
2020-01-16
  • 焰鸣拉面