2021-12-06
💖今晚又食外卖🥡,去呢间之前食过嘅好味拉面🍜店。疫情期间😷外卖自取仲有8⃣️折,食得又抵又安心。1⃣️鸡白汤拉面🐔 $98💖汤底浓厚,口感滑腻creamy,咸香味适中。汤底挂面🍜令拉面都更滑。配料有日式叉烧🐷、鸡胸肉🐔、糖心蛋🥚、竹笋、木耳丝同京葱。叉烧大件,肥瘦相间。鸡肉keep到嫩滑,糖心蛋流心程度靓!因为系外卖,所以冇炸牛蒡,想食要堂食!2⃣️黑蒜酱油拉面🧄 $98💖蒜香配酱油香味浓郁,味道更重。口感更滑顺,冇咁黏稠。配料同鸡白汤拉面一样,面吸收汤底后更咸香。3⃣️Coedo Shiro白🤍 $48💖呢度有Coedo日本🇯🇵手工啤酒🍻饮,梗系要嗌返两杯!呢款系得奖🏆作品,带香甜果香,口感丰富清爽。4⃣️Coedo Shikkoku漆黑🖤 $48💖又一款得奖🏆作品!黑啤口感滑顺,轻盈不厚重。带咖啡☕️烘焙味同朱古力🍫香味,味道清爽温和。💖外卖自取好抵食。餐厅座位💺阔落,可以望住师傅👨🍳煮面,仲可以食饭🍚同串烧🍢。员工态度好,我等外卖🥡嘅时候仲主动比杯黑豆茶🍵我饮!
1⃣️鸡白汤拉面🐔 $98
2⃣️黑蒜酱油拉面🧄 $98