2019-02-08
💁🏻♀️一风堂 (九龙湾)🍽-初一同姊妹睇完戏直落食野,之前都听过日本嘅一风堂几出名,难得呢间拉面店新年流流都有开,所以就试吓。特制赤丸新味($88)🍜我地两个都叫左呢个,卖相唔错😍😍有四块猪肉,算足料啦🤣一饮啖汤,已经感受到浓浓嘅猪骨味,但唔系味精汤,再食啲豚肉,好嫩滑🤩🤩啲面嘅质地面好正,系硬嘅幼面👍🏻👍🏻本身以为好细碗,但食落都几饱值得一提,佢地仲有腌芽菜同日本茶供应,可以任添,好正啊!值得encore,可惜值钱平啲就好啦📍一风堂 (九龙湾)#九龙湾 伟业街33号德福广场一期G54A1号舖#小丸子揾食记 #小丸子九龙湾-#hkig #hkigfood #hkfoodblogger #hkfoodie #食好西 #香港美食 #香港 #hkfries #hkiger #852 #hkfoodlover #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodporn #拉面
特制赤丸新味($88)🍜
📍一风堂 (九龙湾)
#九龙湾 伟业街33号德福广场一期G54A1号舖
#小丸子揾食记