2014-11-05
日本料理真系食极唔厌~~想多款式又唔想太贵既梗系食日式放题就最化算!!!今次来到位于尖沙咀的【三木日本料理】其实同区已经有好多间日式放题餐厅, 质素及水准都要出众先可以突围而出''*等我睇下哩间岩唔岩我心水先~~这里分两个时段:6pm 及 8:30pm早几天 book 左星期日的后段时间, 去到时人不多''*地方十分阔落舒适, 台与台之间完全唔挤迫;而且仲设有独立房间, 岩哂一大班朋友!!点食物纸同样分类好, 种类亦很多~~刺身, 寿司, 小食, 炸物, 铁板烧, 串烧, 一品料理, 锅物等等都有齐''*未点菜前, 先送来极大甜虾及带子剌身!!!只甜虾真系超大只又厚肉喔, 有我块面咁长添~~不少得我每次必点既盐味枝豆''*但奇怪的是枝豆是冻冰冰的, 完全是刚从冰箱取出般~~要放凉小小先食到, 这需要改善一下呢!!!这里的刺身有成 20款可选择~~样样都好新鲜, 当然必点极大甜虾啦!!!!寿司方面都点了几款较特别的''*最喜欢既系佢地有海胆军舰, 唔系间间放题都有架!!!而且量又多好新鲜, 真系 encore 又 encore 啊~另外仲我点左海胆手卷~一黎到个时都 "哗" 左声, 好多
想多款式又唔想太贵既梗系食日式放题就最化算!!!
等我睇下哩间岩唔岩我心水先~~
早几天 book 左星期日的后段时间, 去到时人不多''*
地方十分阔落舒适, 台与台之间完全唔挤迫;
而且仲设有独立房间, 岩哂一大班朋友!!
点食物纸同样分类好, 种类亦很多~~
只甜虾真系超大只又厚肉喔, 有我块面咁长添~~
但奇怪的是枝豆是冻冰冰的, 完全是刚从冰箱取出般~~
要放凉小小先食到, 这需要改善一下呢!!!
样样都好新鲜, 当然必点极大甜虾啦!!!!
最喜欢既系佢地有海胆军舰, 唔系间间放题都有架!!!
一黎到个时都 "哗" 左声, 好多海胆系面丫!!!
不过心谂都唔知会唔会只系得面, 到中间就只剩白饭及紫菜呢???
惊喜既系完全唔系我谂咁, 食到落尾位都有海胆架~~
好足料既海胆手卷, 令到我好满足丫''*
牛柳粒够入味又够软腍, 仲有我喜欢既蕃薯仔''*
蒸蛋亦好滑又够热, 不错!!
这里最不同既系有好多款甜品可选择, 唔只得雪糕同雪米滋''*
真系可以当作半个甜品放题都得丫~
法式焦糖炖蛋很不错;北海道 3.6 牛乳奶冻较淡了!!!
绿茶及柚子雪糕就正正系我杯茶啦, 可惜真系食唔落啦~
下次一定要试哂咁多款甜品''*