2018-11-29 3520 浏览
今日同同事喺TST放工, 大家做左成日都鬼死咁肚饿, 所以一于去食开题爽爽佢✨既然喺TST, 就梗系去大喜屋, 本身我以为净系得近美丽华𠮶边先有, 原来对住弥敦道都有间, 超方便!上到去, 环境都几大几干净, 虽然我地两个人, 但都有卡位坐, 真系very good!点菜纸首先黎个刺身并盘, 大喜屋出名d刺身鱼生够新鲜, 几乎同正宗日本餐厅食到既一样! 唔样样讲, 因为样样刺身都好味! 其中最抵赞系赤贝, 大大件又够弹牙!依个黑松露双色吞拿鱼sushi同鱼籽芦笋三文鱼sushi系d创新sushi, 味道非常之好, 而且细细旧, 食完过下口瘾又唔会用左太多quota跟住又order左d军舰sushi, 个吞拿鱼蓉好足料, 饭唔多, 比例岩岩好!仲有其他sushi好似鳗鱼、烧牛肉、比目鱼等等都系水准之上跟住依个烧鸡翼又系正, 烧得好干身, 唔太油, 前前后后我地order & encore左4次!黎到放题梗系要食海胆! 依个手卷细细旧, 岩晒我地依d咩都想试但又易饱既人! 个海胆好新鲜, 又encore左两rounds!依个牛舌都好好味! 烧到岩岩好, 一d都唔㶶, 而且唔会太咸, 食落仲

点菜纸

仲有其他sushi好似鳗鱼、烧牛肉、比目鱼等等都系水准之上

依个牛舌都好好味! 烧到岩岩好, 一d都唔㶶, 而且唔会太咸, 食落仲几弹口!

仲有烧牛扒,薄切,牛味浓

总括黎讲, 喺香港食放题, 首选真系大喜屋, 睇黎系时候再约下人下个月再食过!
2018-11-08
  • 海胆手卷