2016-06-22 2231 浏览
朋友仔考完试终于放监啦,同佢去擦餐劲既庆祝下先。上网见到呢间放题好似唔错,即刻book位试下先。七点去到,岩岩开始入座,坐低即刻叫野食。刺身黎得食放题点会唔叫刺身啊,呢度既刺身款式都算多,当中帆立贝最令人惊喜。虽然唔算大粒,但系超厚切,食落口啖啖肉,正呀!另外甜虾都好够大只,放题来讲质素唔错。军舰见大家来呢度都一定会点军舰,我又点会错过呢。海胆军舰同鲍鱼军舰绝对系必点。原只鲍鱼上,虽然唔算大只,但口感丰富,值回票价。辣酒煮东风螺呢个绝对系必食推介,一客八只我自己食左两客。东风螺够大只,而且冇沙,配埋个辣酒超夹的。不过味道的确偏辣,唔食得辣既人要注意啦。蒜香一口和牛粒和牛超腍,简单的用蒜蓉一齐炒,已经好入味。平时放题食既和牛通常都韧到不得了,难得呢度超软超腍,正!豚肉鸡软骨饺子热辣辣咁上台,好难令人唔钟意你㖞。入面馅料够丰富,加上脆卜卜既外皮,就算唔使配上酱料都一样滋味。甜品点左北海道3.6牛乳奶冻同焦糖炖蛋。奶冻味道唔错,牛奶味都好出;不过焦糖炖蛋略嫌失色,上面是热的,下面却是暖的,有点失望。饮品款式唔算太多,大约十款,但有我钟意既康师傅冰红茶,已经满足到我了。今晚当然系又一次抱住个肚
刺身

军舰

辣酒煮东风螺

蒜香一口和牛粒

豚肉鸡软骨饺子

甜品

饮品

今晚当然系又一次抱住个肚走啦。估唔到平日都咁旺场,大家黎记得book位啊。
2016-06-20