2020-10-28 65 浏览
历久不衰嘅放题-考完试食乜好?放题。拍拖又食乜好?放题。约朋友食乜好?放题。好啦,放题真系好百搭,咩时候都系食放题,满屋已经开左好多年,至今仍然未执笠系有佢原因嘅,所以今日约左朋友一齐食放题。-我觉得满屋嘅食物选择好多,有刺身、寿司、烤物、天妇罗、甜品等等,每款再有好多款拣。-我觉得佢嘅刺身同寿司系比较正,有贵价刺身,回本在望呀!佢嘅刺身包括油甘鱼、北海道带子、虾等,我觉得overall都几高质,例如带子好大粒同鲜甜,虾都冇起白(解冻后翻雪)或者起黑(唔新鲜),所以我地都好满意。寿司都好多选择,又有握寿司又有军舰寿司,款式都好多,我地最钟意火焰三文鱼腩寿司,佢油香味浓,再加少少蒜蓉,超级正。火焰左口鱼都好正,鱼油多,有少少焦味,好正。军舰嘅紫菜唔会软晒,同有我最爱嘅三文鱼籽呢!仲有海胆手卷都可以快啲回本。同最值得一赞嘅系佢啲寿司饭唔多,鱼生反而大大旧,方便食多几件!-烧物同熟食方面都几好,我地试左牛舌串烧,几好,少少盐系上面同都几厚切,食得出系即烧。烧菠萝都唔错,系用新鲜嘅,酸酸甜甜,好正。但系有个牛舌嘅小菜就真系唔掂,汁太涩,建议落少啲生粉开会好啲。而个象拔蚌炒菜就得好少象拔蚌,虽然
历久不衰嘅放题

考完试食乜好?放题
拍拖又食乜好?放题
约朋友食乜好?放题

我觉得满屋嘅食物选择好多,有刺身寿司、烤物、天妇罗、甜品等等,每款再有好多款拣。

我觉得佢嘅刺身寿司系比较正,有贵价刺身,回本在望呀!佢嘅刺身包括油甘鱼、北海道带子、虾等,我觉得overall都几高质,例如带子好大粒同鲜甜,虾都冇起白(解冻后翻雪)或者起黑(唔新鲜),所以我地都好满意。寿司都好多选择,又有握寿司又有军舰寿司,款式都好多,我地最钟意火焰三文鱼腩寿司,佢油香味浓,再加少少蒜蓉,超级正。火焰左口鱼都好正,鱼油多,有少少焦味,好正。军舰嘅紫菜唔会软晒,同有我最爱嘅三文鱼籽呢!仲有海胆手卷都可以快啲回本。同最值得一赞嘅系佢啲寿司饭唔多,鱼生反而大大旧,方便食多几件!

烧物同熟食方面都几好,我地试左牛舌串烧,几好,少少盐系上面同都几厚切,食得出系即烧。烧菠萝都唔错,系用新鲜嘅,酸酸甜甜,好正。但系有个牛舌嘅小菜就真系唔掂,汁太涩,建议落少啲生粉开会好啲。而个象拔蚌炒菜就得好少象拔蚌,虽然好有锅气,但份量真系唔够(虽然可以再叫⋯⋯)

佢出面有啲熟食同甜品攞,有鸭胸、熟虾、薯格、章鱼烧、沙律等,我觉得质素都几好,不过容易饱肚,食唔食就见人见智啦!而我觉得佢甜品就麻麻,有啲真系唔系好掂,唯独值得赞嘅系佢啲芝士挞,有流心、滑、芝士味浓,出面成$23个,食两个已经好抵啦!同佢有好多饮品拣,有冻有热,上至汽水下至维他奶,仲有茶同酒,甚至系热烧酒,好正!不过佢个地板唔算好干净,有啲痴笠笠,有改善空间,不过真系好好坐,好寛落。

最后,好值得一提嘅系佢上菜速度快,就算系第二三四轮都好快,同员工服务态度都好好。我觉得尼个地方无论系食物质素或者性价比都好高,约朋友一流!