2017-07-19 1971 浏览
近期公司做野做到癫,今午终于有时间食返餐劲,所以近近地去Al Molo叹返个Lunch semi buffet。餐厅位于商场地面位置相当显眼,入内环景一流。可能楼底较高熏暗中带点开扬,不会令人焗束及嘈吵。馆内有室内同室外桌,可望天星码头及中上环一带。重点来了。。现在很多食好西既Lunch Set都会推出Semi buffet即分开前菜及甜品自助另加Pasta/ Pizza/ Main course自选(可加可唔加) 。前菜及甜品部份,超多款式选择,沙律菜有5-6款好新鲜,冷盘有Parma ham、Salami、Mortadella、Buffalo cheese、鲜果盘,还有数款微暖的熟食沙律及热汤面包,<必推>自家制甜品Bomboloni(Italian donuts) 外层烟烟韧韧内里吉士酱不甜不腻,出奇地好食(出面食唔到架~) ,仲有超浓郁Brownie及其他甜品,就算系细食既你斋order salads&starters buffet $158呢个价钱都值回票价。不过我地几个9男女将其中2份set 追加 pasta&pizza (每份只加$40包埋餐饮超值) Pi

外层烟烟韧韧内里吉士酱不甜不腻,出奇地好食
超值)
Pizza(margherita)即叫即焗热辣辣,薄批饼底焗得好松化

Pasta(Risotto)又系即叫即煮,味道唔太浓
,可能我地每人食d 觉得岩岩好
最后加埋杯cappuccino,哗!真系amazing summer满足到呢~~

Risotto
Pizza (Margherita)
Bomboloni(Italian donuts)
cappuccino
2017-07-18
午餐
Risotto
Pizza (Margherita)
Bomboloni(Italian donuts)
cappuccino