2021-07-18
元朗不嬲都多好野食,难得入到元朗,紧系要揾间咖啡店chill下呢间位于世宙商场地舖既咖啡店舖头细细,装修简约,用左植物作摆设,更显舒适,最特别就系将咖啡店个名挂了系天花板,非常抢眼Dirty呢间既Dirty系我其中一间觉得好好饮的我钟意偏向咖啡味道较浓亦不失奶既香甜既dirty, 呢杯完全系做到呢个味道,污糟层次分明,出面好多间都奶味太重,啡味欠奉Latte奶泡打得好绵滑,拉花线条好实,成杯饮落啡味香浓,佢既House blend 系mix左Columbia + Ethiopia 咖啡豆,果味都几出,而咖啡豆仲系佢地自己炒的Bagel Sandwich馅料有牛油果酱、蛋、番茄、菜,虽然个bagel食落似面包,唔系我钟意烟烟韧韧既质感,但厚厚的馅料,味道亦都好夹,好食小山园抹茶卷蛋小山园抹茶茶味香浓,个抹茶忌廉都好香滑,卷蛋松软,成件微甘唔太甜小小既咖啡店无谂过咖啡系咁出色,轻食又好味,唔系得个样,元朗多好野食果然系无错的
Dirty
呢间既Dirty系我其中一间觉得好好饮的